Vad Harry Potter lärde oss om livet

Harry Potter-filmerna är några av de mest omtyckta filmerna i världen. Filmerna som är baserade på J.K. Rowlings fantastiska böcker, har för evigt förändrat filmindustrin. Med fans över hela världen har den magiska världen på Hogwarts fått många att önska att de hade sin egen trollstav. Även om “wingardium leviosa” inte fungerar så kan du hitta många spännande Harry Potter saker hos Gameloot.

Här följer ett par välvalda livslektioner som Harry och hans vänner visade oss under deras tid på Hogwarts:

Värdet av vänskap

En osannolik trio till att börja med, Harry, Ron och Hermione bevisade gång på gång att verklig vänskap skapar ett obrytbart band. Tillsammans lyckades de ta sig förbi dementorer och dödsätare, jättespindlar, troll och andra magiska varelser. För att inte tala om de riktigt skrämmande fallgroparna i tonårslivet: förhållandeproblem, svartsjuka och professor Snapes hårda prov. Med sanna vänner vid din sida spelar det ingen roll om du sätter dig på en jinxad ny kvast eller av misstag sväljer en kärleksdryck, för i slutet av dagen kommer de alltid att ha din rygg.

Människor kan överraska dig

Det gamla ordspråket ”döm aldrig en bok efter omslaget” har nötts ut som aldrig förr men ändå uppskattar vi inte riktigt dess betydelse. Att göra en snabb bedömning av någon är riskabelt, som dessa filmer har visat oss.

En jätte kan visa sig vara en lojal, snäll och mild vän medan en stammande, nervös lärare kan ha Voldemort i sin turban. En mörk, bitter giftmästare kan offra allt för att rätta till ett fel för sitt livs kärlek, och till och med en sådan omtalad trollkarl som Dumbledore kan ha ett komplicerat förflutet. Personerna i vår omgivning är inte alltid vad vi tror att dem är.

Kärleken vinner nästan alltid

Kärlek är ett starkt tema genom böckerna; om du älskar någon helt kan det aldrig ångras. Lilys kärlek till Harry gav honom skydd och Snapes kärlek till Lily formade hans väg efter hennes död. Sann kärlek varar för evigt. Bara för att en person dör bryts inte vår kärlek till dem; en tröstande lektion vi kan ta hjärtat av.

Möt din rädsla

Hur skrämmande det än kan verka, ibland måste vi möta vår rädsla för att få vad vi vill. Ron var tvungen att “följa spindlarna” för att hitta botemedlet för Hermione efter hennes möte med basilisken och Harry var tvungen att hantera sin skräck mot dementorerna.