Film, barn och myskläder passar ihop

Det är svårt att tänka sig något mysigare än att krypa upp i soffan med en förälder, en kompis eller ett syskon och kolla på en bra film, eller hur? Men för att stunden ska bli supermysig behöver man ju så klart först sätta på sig mjuka och sköna kläder.

Myskläder förgyller filmstunden

Passa på att kika in på https://kidsbrandstore.se/ som erbjuder massor av snygga kläder av hög kvalitet. Här finns kläder till små barn men också till tonåringar. Och självklart hittar du många exempel på myskläder som passar perfekt att sätta på sig inför filmkvällen. Vad sägs till exempel om ett par joggingbyxor och en skön hoddie i rött, blått eller grått?

Film är mys men också pedagogik

När man tänker på film så går vanligtvis tankarna till just myskväller framför tv:n, men visste du att filmtittande kan användas som ett pedagogiskt verktyg? Filmer kan främja barnens utveckling och till exempel hjälpa dem att förstå nya tankesätt och känslor. Filmer kan också utveckla barnens språk. Riktigt bra filmer kan även ge barn förebilder, alltså någon som de kan identifiera sig med och vilja härma. Var därför noga när du väljer vilken film barnen ska se. När ni har sett klart filmen kan det vara bra att prata med barnet eller barnen om innehållet. Varför blev de ovänner? Hur gjorde de för att bli vänner igen? Vilken karaktär gillade du bäst? Ett samtal om filmen kan ge barnet en djupare förståelse om mänskliga relationer.