Titanic

  • av

Titanic kom på biograferna år 1997 och lockade miljontals besökare världen över. Filmen baseras på den tragiska historien om atlantkryssaren Titanic som sjönk då fartyget träffat ett isberg.

Filmen hamnar i kategorin episk, romantisk katastroffilm och har en hjärtgripande kärlekshistoria som röd tråd genom filmen. Titanic är en av de filmer som spelat in mest pengar på biografer. Väl är kanske det då filmen kostade 200 miljoner dollar att producera, vilket på sin tid var den dyraste filmen någonsin.

Att Titanic blev populär går inte att ta miste på. Filmen nominerades till hela 14 Oscars och vann elva av dem. Regissören var James Cameron, samma man som även regisserat Avatar.

Kärlekshistoria med katastrofalt öde

Titanic bygger på kärleken mellan Jack Dawson och Rose DeWitt som blir kort men intensiv. De två passagerarna på kryssningsfartyget Titanic reser i olika klasser på väg mot slutdestinationen Amerika. Rose i första klass medan Jack har vunnit en biljett i tredje klass. Av en plötslig händelse träffas de på däck och Jack räddar senare Roses liv då hon ska hoppa från båten.

Jack bjuds med in i Roses första klass-liv men accepteras varken av Roses fästman Cal eller av hennes mor. Hennes mor har noggrant arrangerat och planerat Roses äktenskap med förmögna Cal för att rädda familjens bistra ekonomiska situation.

Rose som lockas till Jack låter honom teckna av henne, med endast en diamant runt halsen. De inleder en kärleksaffär och jagas genom båten av Cals livvakt. När fartyget krockar med ett isberg börjar fartyget sakta sjunka och katastrofen är ett faktum.

Rose och Jack försöker rädda sig själva och varandra medan fartyget sjunker mot vattenytan, mitt i det kaos som råder. Titanic är en film för dig som vill uppleva århundradets kärlekshistoria. Med en dramatisk scenografi och manus är detta en film för alla.