Takashi Miike

Takashi Miike är en japansk filmregissör som är känd för sina originella filmer. Han är tveklöst en av världens just nu mest väl ansedda auteurer. Bland hans mest kända filmer finns bland andra Audition, Ichi the Killer, Visitor Q och Ace Attorney.

Kanske håller du på med film och behöver bygga scenografi, eller så är du en hemmafixare. Alldeles oavsett hittar du allt du behöver för byggprojektet hos Byggmax. Hos dem kan du beställa allt du behöver för bygget av altanen eller grillplatsen online – till nätets bästa priser på byggvaror. Du kan sen få hela beställningen levererad direkt hem till dörren. Börja ditt byggprojekt med att besöka Byggmax redan idag.

Miike föddes 1960 och släppte sin första film, Eyecatch Junction, 1991. Sedan dess har han haft en minst sagt produktiv karriär: sedan debuten har han producerat mer än 100 filmer, tv-produktioner och annat. Mest känd är han för att göra filmer som innehåller chockerande element. Det kan handla om skruvad och svart humor som i Visitor Q, eller helt vansinnigt våld som i Audition. Han har också en viss fäbless för att utforska olika typer av sexuella perversioner. Med det sagt är han en mångsidig regissör. Han har också regisserat musikaler och barnfilmer som “Ninja Kids!” och “The Great Yokai War”. För filmälskare är han definitivt en regissör att hålla koll på.