Skräckfilmer

  • av

Skräckfilm är en genre som ständigt fascinerar biobesökare. Dessa filmer är menade att ge tittare känslor såsom obehag, rädsla, äckel och skräck. Dessutom ska de såklart vara så spännande som möjligt så att du konstant sitter som på nålar. När som helst kan vad som helst som ger dig rysningar och kalla kårar hända i en skräckfilm.

Inte sällan finns det onda krafter, onda personer eller något övernaturligt med i filmerna. Dessutom förekommer det zombier, varulvar, vampyrer, spöken och annat som skapar skräckkänslor. Svart magi, utomjordingar, clowner – ja, vad som kan användas för att skapa en känsla av rädsla hos tittarna.

Det är många som tycker om att titta på skräckfilmer för att känna pulsen koka och adrenalinet rusa runt i kroppen. Några av de första skräckfilmerna var Ringaren i Notre Dame och Dracula. Under mitten av 90-talet släpptes sedan Det Spökar på Hill House och Fåglarna, en psykologisk skräckfilm som Hitchcock regisserat.

The Conjuring

The Conjuring är en film för dig som vill se en rysare med övernaturliga fenomen. Ed och Lorraine Warren är ett par som nämligen undersöker detta och hemsökta platser i filmen. De får kontakt med en stor familj som flyttat ut på landet. På deras gård terroriseras de av övernaturliga väsen som de behöver hjälp med. Här får du riktiga vibbar av ett spökhus.

Det

Det är en skräckfilm med svenske Bill Skarsgård i huvudrollen som en skräckinjagande clown. Denna film kan ge vem som helst mardrömmar. Året år 1988 och clownen Pennywise lurar i avloppen där drar han ner och dödar barn. En grupp modiga barn ger sig ut på jakt efter detta monster som terroriserar staden de lever i.