Romantiska filmer

  • av

Om det är något som alla tycker om att se på film så är det humor. Komedifilm är därför en av de största genrerna inom film. I den gråa vardagen är det viktigt att ha nära till skratt och det är något som komedifilmer hjälper till med.

Komedi lockar till glädje och man kan vara säker på att filmer i denna genre har ett lyckligt slut. Det är helt enkelt den perfekta genren för någon som vill liva upp dagen.

Kända komediskådespelare

Att göra en bra komedifilm kräver sin skådespelare. Det är inte alla som på ett naturligt sätt kan spela in en komedifilm. Därför är det vanligt att vissa skådespelare ofta återkommer i denna typ av filmer. Det är helt enkelt deras specialitet.

Adam Sandler är en av de skådespelare som gör komedifilmer. Hans lättsamma filmer behöver man inte lägga ner allt för mycket tankeverksamhet på, utan man kan luta sig tillbaka och dras med i handlingen. Bland hans filmverk finns bland annat 50 First Dates, Jiddra inte med Zohan och The Wedding Singer.

Andra kända komediskådespelare är bland annat Jim Carrey och Melissa McCarthy.

Bridesmaides

Bridesmaides är en amerikansk komedi med just Melissa McCarthy. Filmens handling utspelar sig i Milawaukee och det är ett bröllop på gång. Brudens tärnor har dock röriga liv, vilket ställer till det för brudparet. Annie är den brudtärna som har det värst. Hon är pank, arbetslös och har svårt att uppskatta brudens dyra bröllop. Detta är en film som verkligen roar publiken med sina skämt och snabba handling.

Baksmällan

Baksmällan är en film från 2009 som blev så pass populär att den fick två stycken uppföljare. I denna komedi är det en svensexa som spårar ur rejält. Brudgummen försvinner under natten och med kort tid kvar till bröllopet gäller det för hans bakfulla vänner att leta reda på honom. Här går allt möjligt snett. Svensexan har nämligen inneburit allt från tigrar till droger.

Bad Teacher

I denna komedi är det Cameron Diaz som har huvudrollen. Som en uttråkad lärare som hatar sitt jobb är hennes enda mål att gifta sig rikt. När hon blir dumpas av sin rika man ser hon en bröstförstoring som enda utväg för att hitta en ny man. Denna film är lockar till skratt då den skiljer sig från det vanliga liv som lärare brukar leva. Här anspelas det på allt från pengar till sex.

The Heat

I The Heat får du följa med FBI:s specialagent Sarah Ashburn och detektiven Shannon Mullins när de paras ihop i ett omaka team för att fånga skurkar. De två har helt olika personligheter och sätt att arbeta, vilket skapar många komiska tillfällen i filmen. Detta är ännu en av Melissa McCarthys filmer.