Pretty Woman

  • av

År 1990 släpptes den romantiska komedifilmen Pretty Woman. Detta är en av Julia Roberts första stora filmer, här i rollen som Vivian Ward. Richard Gere var en annan av huvudrollsskådespelarna, i form av Edward Lewis. Regissören till filmen är Garry Marshall. Tidningen Aftonbladet var en av de som recenserade filmen när den kom.

Filmen blev direkt populär världen över och är idag en riktig kärleksklassiker. Det svenska bandet Roxette hade en av sina hitlåtar på soundtracket, nämligen It Must Have Been Love.

Svindlande kärlekshistoria

Den förmögne affärsmannen Edward Lewis kör vilse på besök i Los Angeles. När han stannar för att be om vägvisning är det den prostituerade Vivian som hjälper honom. Hon guidar honom till hans hotell och gör honom sällskap för natten.

Edward charmas av Vivians personlighet och ber henne göra honom sällskap under hans vecka i staden. Under veckan växer kärlek fram mellan de två. Dock ter sig framtiden oviss då de kommer från olika världar och lever vitt skilda liv i olika städer.

Pretty Woman är en historia om hur ett liv kan omvandlas, hur kärlek växer fram mellan vitt skilda samhällsklasser. Denna kärlekshistoria kommer finnas kvar för alltid som en av de mest populära filmerna.