Hayao Miyazaki och Studio Ghibli

Många filmälskare skulle nog hålla med om att de flesta filmerna som produceras idag inte sticker ut från mängden. Särskilt inte när det handlar om animerad film. En filmskapare som däremot alltid varit originell och unik är Hiyao Miyazaki. Han och hans produktionsbolag Studio Ghibli har hållit en konstant hög kreativ nivå sedan de började producera animerad film under 1980-talet.

Om du vill driva ett företag som ska bli lika framgångsrikt som Studio Ghibli är en av förutsättningarna att du hittar den bästa företagsfinansieringen. Med såpass många alternativ som finns att välja bland kan det dock vara svårt att hitta det bästa alternativet. Betydligt enklare blir det om du använder dig av Fakturino som är en tjänst där du kan jämföra olika bolag som erbjuder företagsfinansiering. Besök dem på fakturino.se för att hitta finansieringen som passar bäst för din firmas förutsättningar.

Studio Ghibli har inte bara presterat kreativt. Faktum är att alla filmer studion släppt sedan 1989 som regisserats av Miyazaki har blivit respektive års största bioframgång i hemlandet Japan. Bland de största internationella framgångarna märks bland annat den vackra Spirited Away från 2003 (som vann en Oscar för bästa animerade långfilm), Prinsessan Mononoke och Min granne Totoro. Miyazaki har sedan 2013 flera gånger meddelat att han ska gå i pension, men rykten säger att han trots det kommer att göra åtminstone en film till.