Grease

  • av

Grease är en amerikansk film som lanserades år 1978. Den bygger på en klassisk amerikansk high school-romans där en tuff kille blir kär i en söt tjej. Filmen är en musikalfilm med romantik och komediinslag. Den baseras på en musikal med samma namn. I huvudrollerna ser du välkända John Travolta och Olivia Newton-John.

Grease blev direkt en populär film när den släpptes. Temat med high school-romantik är alltid lika aktuellt och kanske är det därför som filmen numera kan räknas som en klassiker. Den är välsedd av alla generationer och går aldrig ur tid. Något som är minst lika populärt som filmen är alla de sånger som ingår. De mest kända spelas återkommande på radion.

Klassisk high school-kärlek

Grease är den perfekta filmen för dig som vill få en smak av kärlek. Danny Zuko är ledaren i killgänget T-Birds. Under sommarlovet har en en sommarromans med lugna Sandy, en tjej som sedan börjar i hans skola. Under skolterminen blir det dock svårt att fortsätta vara tillsammans då de är olika som personer. Sakta byter dock Sandy stil, blir med i det tuffa tjejgänget och går från oskuldsfull till tuff för att kunna vara tillsammans med Danny.