Fantasyfilmer

  • av

Fantasy är en filmgenre som tar dig med på en resa genom främmande världar. Med magiska element och sagoväsen bildar dessa filmer en värld som är olik den riktiga. Det är helt enkelt i dessa filmer som fantasin får fritt spelrum.

Två av de mest kända serierna av fantasyfilmer är Sagan om Ringen och Harry Potter.

Sagan om Ringen

Sagan om Ringen är en trilogi som kom år 2001. Dessa filmer gjorde alla en enorm succé bland såväl fantasyfans som andra. Filmerna bygger på böckerna vid samma namn från J. R. R. Tolkien. Här är det en mäktig ring som har hamnat i fel händer och måste oskadliggöras. Ett uppdrag som hamnar hos fridfulla hober. De ger sig iväg på en farlig resa för att lyckas med uppdraget.

Harry Potter

Harry Potter-filmerna började lanseras år 2001. I dessa filmer får man följa trollkarlar som lever i en parallell värld på jorden. Onda djur och trollkarlar ska besegras med hjälp av trollformler i dessa filmer som blev otroligt populära. Harry Potter-filmerna är den filmserie som inbringat mest inkomster och hela åtta filmer släpptes. Alla baserades de på böckerna med samma namn från J. K. Rowling.