Dramafilmer

  • av

Dramafilmer kan vara en av de vanligaste genrerna för alla de filmer som produceras. Många filmer är renodlade dramafilmer. Det finns även filmer som är en korsning av olika genrer, till exempel en actionfilm med dramainslag eller en katastroffilm med dramainslag.

I en dramafilm är det känslomässiga teman som behandlas. Filmerna är realistiska och rollfigurerna utgörs av vanliga människor som man som tittare kan relatera till. Det är helt enkelt rollfigurernas känsloliv som står i fokus, oavsett om det gäller kärlek, relationsproblem eller annat.

Genom att titta på en dramafilm kan man relatera till sitt egna liv och få tips på hur man ska lösa de problem man har.

Forrest Gump

En populär dramafilm är Forrest Gump som kom år 1994. Denna film lockar fram många känslor hos tittare då den är dramatisk och behandlar sånt som utanförskap, ensamhet och liknande ämnen. Filmens berättelse utgår från Forrest Gump, med hans liv och uppväxt i fokus.

Forrest har ett begränsat IQ men lyckas ändå få ett framgångsrikt liv. Hans stora fokus i livet är dock Jenny, hans livs kärlek som är det enda han bryr sig om. Detta är en film som lockar fram tårar.