Dirty Dancing

  • av

Denna romantiska dramafilm kom år 1987 och fångade allas hjärtan. Skådespelarna Patrick Swayze och Jennifer Grey spelar rollerna som dansaren Johnny Castle och semesterfiraren Frances “Baby” Houseman. Regissören är Emile Ardolino.

Trots att Dirty Dancing var en lågbudgetfilm gjorde den en stor succé på biograferna. De låtar som används för filmen spelas på radio än idag, varav en av dem vann en Oscar för bästa sång.

Dansant kärlekshistoria

När Baby anländer till ett sommarpensionat innan college börjar stöter hon snart på dansaren Johnny. De träffas i personalbyggnaderna dit Baby tagit sig. Där dansas det till heta rytmer och Baby blir både förlägen och fascinerad.

Johnny försöker mota bort Baby från personalbyggnaderna, men ger upp och dansar istället med henne. När Johnny behöver en danspartner till en dansuppvisning ställer Baby upp. Under dansträningen kommer de varandra nära och faller för varandra. Kärlekshistorian är svår då de kommer från olika världar, men Baby visar att hon inte bryr sig om detta.

Dirty Dancing är det perfekta filmen för dig som vill uppleva en genuin kärlekshistoria. Den visar på hur komplex kärleken kan vara men att hinder är till för att övervinnas.