Yoga

Det finns ingen tid att fundera innan Yogan startar så på med pannbandet, fram med mattan och kör! Kör! Kör!


Susan Fulton med en kompis (eller eventuellt inhyrd träningskompis) står på varsin matta i solen och glänser med sina Yogaskills. Det är två olika nivåer på svårigheten men med ett fokus på det svårare.

För alla er som vill testa på den här dvd’n för att öka töjligheter och böjligheter i lemmarna bör se hela träningspasset ett par gånger innan ni startar, precis som det rekommenderas i programmet. Jag gjorde inte så, och i glansiga och lösa mjukisbrallor med strumpor på fötterna försökte jag hänga med i svängarna och det var svårt, alldeles för svårt och en omgruppering var ett måste.

Jag tog således av mig strumporna och fortsatte, det var det enda valet jag hade så det var ju lätt. Direkt tillbaka efter ett paustryck och tempot kändes väldigt högt, mina rörelser blev inte alls lika graciösa som instruktören Susans, inte heller lika fina som hennes kollegas i bakgrunden som visar den enklare versionen av övningarna som beskrivs som tuffare och svårare, vilket snabbt visade sig vara sanning. Jag var stel som en pinne och kände mig otroligt fånig till en början… efter några repetitioner började jag dock förstå varför så många gillar Yoga. Det är svårt, det är jobbigt och det är lugnande.

Ta det i rätt ordning, rätt tempo och få en ordentlig körare för leder och kropp i allmänt, likaså andningen som väl är A och O inom den här sortens rörelseövningar. Men är du som mig helt ny på det hela så välj en enklare dvd som inriktar sig mot nybörjare. Här är det givet att du kan en hel del redan och vill utöka dina rörelser, alltså väldigt nära golvet med händerna och spikraka ben, inte något jag klarar av direkt.

Träningen är bra upplagd tyckte jag, lite försnack sen en uppvärming (som tog musten ur mig) och efter det själva Yogan. Det var ganska lätt att hänga med trots att jag inte förkollat träningen och musiken i bakgrunden samt Susan Fulltons instruktioner fungerade klockrent. Trots svårigheterna jag hade med att fixa uppgifterna som gavs så gav det en viss förståelse för tjusningen i det hela samtidigt som det var både roligt och bitvis humoristiskt att försöka göra övningarna.

Helt klart en schysst Yoga-instruktion som många säkerligen har mer nytta av än mig och trots min bristande kunskap inom ämnet känner jag att jag kan rekommendera den till er som gillar att träna hemma framför teven.

INGA KOMMENTARER