En blomma i afrikas ökenTre stycken dvd’s finns att tävla om, filmen heter “En blomma i Afrikas öken” och är baserad på den internationella toppmodellen, författarinnan och FN-ambassadören Waris Diries självbiografi med samma titel.

Waris föddes år 1965 i Somalia där hon levde ett liv präglat av traditionella muslimska värderingar. Som tolvåring skulle Waris giftas bort med en äldre man men lyckades fly till Mogadishu, och därifrån tog hon sig vidare till London. I London började Waris arbeta som tjänsteflicka hos den somaliske ambassadören för att senare upptäckas som modell. En enastående karriär på den internationella modescenen tog fart.

Idag bor hon i New York och är fortfarande verksam som modell men även FN-ambassadör. Som liten flicka utsattes Waris för könsstympning av grymmaste slag så hon kämpar idag med att skapa världsopinion mot kvinnlig könsstympning.


Är du sugen på att vinna ett exemplar av den här filmen så är det bara att svara på två frågor och leverera svaren till Tävlingen är avslutad och vinnarna finns presenterade på vår Facebook-sida. , tävlingen pågår till den 15:e Juli.

Fråga 1: Vilket år föddes Waris Diries?
Fråga 2: Vilken kvinna tycker du är en stark förebild? (Motivera!)

Lycka till! Med lite tur och en bra motivering kan det vara du som vinner!

Besök oss gärna på Facebook också och säg hej eller dela med er av något roligt!

Har du inte läst den, så gör det. Vår recension av “En blomma i Afrikas öken”. Betyg 4/5.