Det har blivit dags för Film för allas premiärtävling! Den första tävlingen i en rad av tävlingar som kommer presenteras, med hjälp av distributörer eller genom egen finansiering så kommer det att finnas möjlighet att tävla här i alla fall någon gång i månaden!

Vi startar  tävlandet tillsammans med Universal Pictures Sverige som generöst ställt 5 st. Blurays och 5 st. DVD’s av den nya och förhoppningsvis roliga animerade filmen “Dumma Mej” till förfogande. Nu gäller det bara att hitta på en värdig tävlingsform!

Först tänkte vi såhär, några frågor och en utslagsfråga, vanlig tävlingsform på internet och populärt, det går snabbt att svara och är relativt lätt att googla efter svaren. Ganska tråkigt för oss som tar emot svaren tyvärr. Men så tänkte vi att eftersom de flesta har minst en penna hemma, eller ett avancerat ritprogram på datorn eller ett barn som gillar att tuscha efter linjer så vore det väl roligt om vi körde tävlingen i animationens tecken.

 
 

Alltså en rittävling!

Tävlingsregler och instruktioner:

Om du inte märkt det redan så syns det en gul figur alldeles bredvid den här texten, vi på Film för alla tycker att det vore roligt att se fler såna. Rita en valfri tolkning av en av Gru’s medhjälpare och ha chansen att vinna ett exemplar av filmen till din samling, eller för att ge bort till någon annan, ja du får göra vad du vill med den. Huvudsaken är att du har lite roligt när du skapar din teckning.

Bilderna som skickas in kommer att bedömas efter hur charmiga de är för att alla ska kunna vara med och tävla, vi som bedömer tar oss rätten att välja vem som vinner och besluten är slutgiltiga. Lägg inte ned för mycket tid på detaljerna (om du inte tvunget vill) utan gör något snabbt och roligt. Alla bilder som skickas in kommer att publiceras (utan namn) i en senare uppdatering där även vinnare presenteras. 

Så fram med ritblocken, mspaint eller någon flashig iPad-app och börja skapa!

Era bidrag skickar ni till kontakt@filmforalla.se tillsammans med en rad om vilket format ni vill ha filmen på om ni skulle vinna! Kom ihåg att skicka med adress och eventuella önskemål samtidigt så filmerna kan skickas ut snabbt efter tävlingens avslut. Sista dagen för att skicka in bidrag är den 16:e Mars. Kom ihåg att gilla oss på Facebook också, ett klick i rutan till höger bara för uppdateringar om tävlingar och nyheter.

Här har du en länk som är full med inspirerande bilder för att kunna fixa iordning din egna lilla gula plutt och vinna!

Tävlingen är nu avslutad.


 
 

Dumma Mej då? Vad är det för film?

Kanske mer känd som Despicable me och “Den där filmen där någon snott pyramiderna!”   men i Sverige släpps den som Dumma Mej, ingen dum översättning. Någon som är dum däremot är ju Dru, den spindelliknande superskurken som gör allt för att få sig ett skadeglatt skratt. Dru’s nemesis heter Vector och är också superskurk, de kommer inte riktig bra överens vilket leder till en del komiska inslag som du kan titta på nedanför här.

Det här är Universal Studios första CGI-producerade film och har skapats tillsammans med Illumination Entertainment, resultatet verkar lovande och rollistan likaså med Steve Carrell, Kristen Wiig, Will Arnett och Russell Brand blir det förmodligen rätt så roligt. Här på Film för alla kommer det inom kort en recension på filmen med mer information.

Dumma Mej har även en hemsida som du kan klicka här för att komma till. Även på IMDB finns det en sida för filmen, vilken film finns inte där?

 

INGA KOMMENTARER