Wedding Ringer

Underhållande dumheter.


Jimmy Callahan (Kevin Hart) driver ett framgångsrikt företag från en källarlokal dit endast män nära giftermål hittar. Jimmy har kommit på idén att hyra ut sig själv som Best Man och låtsas vara en bästa kompis, tills bröllopet är slut. Han håller tal och drar anekdoter om hur vilt livet varit men viktigast av allt, att hans “kompis” har hittat sin sanna kärlek.

Wedding Ringer blurayNär lonern Doug (Josh Gad) accepterat nederlaget att han inte har några nära vänner tar han de tunga stegen ned i källaren för att erbjuda Jimmy det svåraste jobbet hittills; en “Golden Tux”. Det vill säga Jimmy som Best man och alla hans medarbetare som extra kompisar. En teoretisk omöjlighet som snart leder dem alla rakt in i en orkan av vita lögner, vilda fester och ett bröllop som riskerar att haverera varje tickande sekund.

Med komikern Kevin Hart som ledare i det underliga grabbgänget är det upplagt för mycket svärord, högt tempo och en hel del kommentarer på ras- och kultur. Som tur är så håller The Wedding Ringer inte i stereotyperna i ett dödsgrepp och Jeremy Garelick/Jay Lavender’s manus trumfar flera gånger genom att just bryta mönstret. Bredvid Hart är Josh Gad ständigt i skuggan och trots att filmen handlar om hans framgång så får han inte många sylar i vädret. Det är naturligt, survival of the fittest på något udda vis kanske och jag har ingenting emot det. Hart är en bättre ledare.

Humorn är blatant och larvig men den håller sig över kiss- och bajsnivån förutom en incident med ett par neddragna byxor, en hund och alldeles för mycket jordnötssmör. Det här bottenskrapet jämnas snart ut med en vild biljakt men sitter ändå förevigt stämplad på näthinnan även om det här inte är en ocensurerad tidelagsversion. Som tur är. Tack och lov.

I övrigt är hela idén om låtsaskompisar, fakeade best-men och ja, allt i den här filmen helt befängt och galet. Det som attraherar mig är ett högt tempo, Kevin Hart i full fart och en hel del framlockade skratt. Det är helt sonika en larvigt underhållande film med höga toppar och väldigt djupa dalar. Det är underhållande dumheter.