Tales from the crypt presents: Bordello of blood

Bröst, blod och billiga ordvitsar.


En snacksalig privatdetektiv med talang för fyndiga ordvitsar tar sig an det övernaturliga när ett stort antal unga män på kort tid försvinner spårlöst. Tillsammans med klienten Katherine Verdoux (Erika Eleniak) beger sig detektiven mot begravningsbyrån på 235 Bowndown i hopp om att återfinna Caleb, Katherine’s bror. Eller det som är kvar av honom i alla fall… Förbered dig på en av de roligaste och mest nakenfrekventa Tales of the crypt någonsin, där vampyrer, bikers, frikyrkliga pastorer och folk med alldeles för långt uppdragna jeans tar sig an varandra. Både på det ena och det andra viset…

I Bordello of blood, som riktar sig mot en väldigt tolerant publik vad det gäller nakenhet, språk och våld hittar jag några av de skönaste ordvitsarna jag hittills hört på film. Bakom dessa gliringar står stand-upkomikern Dennis Miller, en av de många medverkande i “gamla” Saturday night live där han skötte nyheterna i över 100 avsnitt. En komisk talang som i alla fall för mig verkar ha hållit sig lite i skuggorna. Här får han möjlighet att svira till det ordentligt och ge på nöten både till höger och vänster. Bästa kommentaren finns att läsa på fodralet till filmen, men är långt ifrån det enda.

Storyn skriven av Robert Zemeckis och Bob Gale (Tillbaka till framtiden!) och med övriga medverkande som dåtidens ungdomshotties Feldman och Eleniak (senare bikini-brud i Baywatch, nu fortfarande ihågkommen som det) så är det svårt att inte tycka om Bordello of blood. Se även Angie Everhart i en supersexig vampyressroll, eller ja, både supersexig och superäcklig. Det är testosteronstinn vampyrthriller med enkelt berättande och fokus på specialeffekter som idag känns både mossiga och roliga samtidigt. Uppfinningsrikt och gammeldags underhållande vilket är precis det jag vill ha från Tales of the crypt.

Det här är den andra och sista delen i en satsning på fullängdsavsnitt med grunden i Tales from the crypt, tv-serien. Av någon anledning blev det inte mer än såhär, så gillar du tv-serien är det bara att gotta sig eftersom Njutafilms släppt båda filmerna på dvd. Recension av Demon knight kan du läsa här. Båda filmerna är stor underhållning för oss som växt upp med resta nackhår på grund av The cryptkeepers (John Kassir) avgrundsdjupa skratt, de stora skillnaderna nu är väl att de flesta av oss nu kan uppskatta ordvitsar och handlingen mer istället för att bara sitta halvblundandes eftersom det är mycket blod och monster.

Precis som med Demon knight så är Bordello of blood perfekt för dig som vill göra ett återbesök i den mer humoristiska sortens skräck. Som titeln antyder så är det explicit innehåll med lika många exploaterade kvinnor som exploderande – vilket man inte får se alltför ofta i dagens skräck… och det är ju både på gott och ont beroende på vem man frågar antar jag. Personligen föredrar jag de senare skräckfilmerna i det avseendet, men i alla andra går jag gärna tillbaka till hur det var på nittiotalet.

Vill avslutningsvis varna för extramaterialet. Det består av en trailer och det är inget fel i det, men för guds skull – se den inte före filmen, sämre trailer med fler spoilers finns inte!

INGA KOMMENTARER