Peter Magnusson i Stockholm, Båstad

Sommarunderhållning som funkar i Januari.


Mycket talar för att Stockholm Båstad, en dramakomedi i tre delar, är en enda lång anledning för Peter Magnusson och Ola Rapace att visa penis med bihang. Och visst, varför inte? Kvinnlig nakenhet är ju brukligt hur naturligt som helst så varför inte manlig? Även om det får många att skruva på sig. Som tur är så bjuder den här boat-movie-serien på litet mer än bara manlig nakenhet, men visst hade det kunnat vara roligare…

Det handlar om Pavel Edvardsson (Magnusson) som efter en kort karriär på tennistouren istället fallit tillbaka på att träna knatte-tennis. Nu har han till och med misslyckats där och ger sin sista oengagerade lektion till sommaren, lyckligtvis. För Pavel har mot alla odds genom ett så kallat “wild card” fått en plats i Swedish Open. Otränad för uppgiften ger han sig direkt i kast med träningen, men kompisen Dannes (Rapace) inflytande om träning med öl, vin och kvinnor väger tyngre.

Tillsammans ger de sig av mot Båstad till sjöss och stöter in i både Pavels exflickvän Hanna (Hanna Alström), hennes nya älskare (Per Morberg) och tennisstjärnans evigt besvikne pappa. (Allan Svensson) Resan blir lika mycket ett sökande efter insikter som en väg till Swedish Open. Och med möten med allt från nitiska kustbevakare (David Hellenius) till en kaxig DJ blir det faktiskt rätt så lyckat.

Stockholm-Båstad DVDOch med “rätt så lyckat” så menar jag tittbart. För Stockholm-Båstad är ingen Solsidan eller Grotesco. Humorn är mild och det mesta går ut på grabbigheter även om en av de nya vännerna på resan, Anett (Moa Silén) gör stor humor många gånger. Rapace och Magnusson har god kemi och deras relation som Pavel och Danne känns trovärdig. Deras avslappnade sätt att agera gör Stockholm-Båstad till trevlig sommarkvällsunderhållning, fast den fungerar i Januari också då jag såg den.

Tre år på nacken har inte gjort någon skillnad och serien liknar mycket som Peter Magnusson varit med i senare. Gillar du humorn i till exempel “En gång i Phuket” eller “Sommaren med Göran” så kommer du fatta tycke för Pavel också. Lite bitigare till humöret men i stort sett samma goa karaktär.

Har du som mig missat den här serien när den gick på tv så tycker jag att dvd’n är värd att skaffa. Speciellt då den reas ut för nästan ingenting, titta runt lite. Den håller en jämn nivå genom de tre avsnitten utan varken låg- eller höjdpunkter och förblir medelsvensson-aktig underhållning som ger några skratt, inget mer, inget mindre.

INGA KOMMENTARER