So Undercover

Det är larvigt med collegespioner.


I So Undercover tar sig Miley Cyrus an rollen som Molly Moss, en ung privatdetektiv som vanligtvis jagar vänstrande män. Men mitt i ett uppdrag i baren på ett sjaskigt café konfronteras hon av FBI-agenten Armon (Jeremy Piven) och han har ett spännande uppdrag till henne som byrån inte kan ta hand om själva.

De vill att hon infiltrerar studenföreningen KKZ (Kappa Kappa Z) för att skydda Alex, dottern till ett av FBI’s huvudvittnen och den som bär på hemligheten som kan säkra en fällande dom. Molly accepterar uppdraget, trots att hennes gatusmarta sätt är raka motsatsen till glittret och glammen. För henne är det ett sätt att betala av sin fars spelskulder, men även ett sätt att bevisa sig själv som en värdig agent och detektiv.

So Undecover DVDFrån allra första början så förstår jag att det här inte är en film som kommer att ligga rätt i någon vinkel för mig. Inledningen har lite James Bond-stuk på stort hotell och strapatser på hustak, vitsiga konversationer över radio och ett lyckat avslut. Vi får också lära oss mer om Molly och faderns (Mike O’Malley) problematiska tillvaro, men det läggs snart åt sidan.

Det är i stort sett de enda tio minutrarna av den här filmen som är måttligt intressanta att titta på. För så snart Jeremy Piven dykt upp i bild blir Miley Cyrus en bricka i ett spel som varken gör sig bra som spionfilm, privatdeckarrulle eller collegefilm. Den hoppar emellan alla tre och blir lika identitetslös som alla de massorna av collegetjejer som passerar. (Som tur är så passerar de i alla fall inte halvnakna.) Det är generellt taffligt berättat och med överseriösa sidostorys som inte kan tas omhand, blandat med en form av humor som jag inte alls finner underhållande blir det här en 90 minuters kamp mot klockan.

Hade det slagits på tempo och lite action i So Undercover så hade det nog i alla fall varit en film med några höjdpunkter. Eftersom det aldrig händer (efter den rafflande inledningen) och det mer eller mindre handlar om att smyga omkring, dyrka upp lås och leka bimbo så finns det ingen anledning att ta sig tiden att se det här. I bästa fall fungerar den för fans till Miley Cyrus och möjligen Kelly Osbourne (som har en mindre och obetydande roll) då de båda sköter sig enligt vad som förväntas…

INGA KOMMENTARER