17 filmer för 208:-

Ginza har (tyvärr) blivit lite av en bortglömd hjälte i skuggan av giganterna som härjar och har tagit över marknaden i Sverige totalt. Jag handlar mer än gärna på Ginza, eftersom de aldrig krånglat (det har inte de andra heller), men mest för att det känns nostalgiskt på något vis. Jag minns när min familj bodde på landet och vi ibland fick hem den där tjocka katalogen med blå pärm, från Ginza – som ville att vi skulle ha kultur av alla dess kommersiella slag tillgänglig. Vi handlade. Ofta. Mest blev det musik, jag köpte alla mina Michael Jackson-skivor därifrån, senare blev det massvis av Black-metal innan Sound-pollution “hörde” av sig och så vidare.

Kataloger är grymt, riktigt grymt och jag saknar ofta känslan av att sitta o bläddra i dem, mina exemplar var väldigt tummade förr i tiden. Nu finns det ju fortfarande kataloger i och för sig, men det känns inte aktuellt på något vis ändå, det är trevligare att leva med saknaden och spara på miljön genom att titta igenom utbudet på nätet.

…och det gjorde jag faktiskt i mellandagarna, när det var rea överallt. Discshop hade sänkt priset på rätt mycket men det var ingenting som lockade och titlarna var väldigt begränsade. Cdon tjänade en order från mig, men mest på grund av att de har så mycket rabattkoder överallt att man kan få rejäla deals och ofta bara betala för frakten. Men Ginza, där var det rea på riktigt och för en sån som mig, som gillar udda filmer, gärna lite äldre och mycket sånt som mina kompisar höjer ögonbrynen för så var det en ren fest.

Sjutton titlar blev det i kundkorgen, och det efter att jag modererat mig själv eftersom jag har massor av film som jag inte hunnit se hemma också. Från början hade jag nog en trettio titlar i kundkorgen, för hemfriden förmodligen ett bra beslut att banta ned det hela.

Idag hämtade jag ut paketet på Posten, strax innan en annan kille, ungefär i min ålder möjligen något år äldre kom efter i kön och hämtade ut en exakt likadan låda han också. Fler som fyndat tänkte jag och tömde över mina filmer i ryggsäcken för att dumpa lådan på en gång.

Filmerna som köptes blev: Lågmälda dramat Konserten, “filmen med Björk” Dancer in the Dark, ett av Vittorio De Sicas verk: Umberto D, den väldigt intressanta filmen Spider Baby som är lite av en chansning, Terror som jag ser fram emot att se, spännande nostalgitrippen Under Fire, Eastwoodregisserade relationsfilmen Breezy, dokumentären om slasherfilmer Going to Pieces, pakistanska Hell’s Ground med bonusfilm, som ska blir riktigt rolig då min fru förstår Urdu vilket brukar gör det roligare, Djurskräckisen Day of the Animals eftersom jag gillar djurskräck, lite komisk avslappning med Chappelle’s Show Säsong 2 (nu måste jag fixa säsong 1 också…), REC 2, bara för att jag sett ettan, en till chansning med Strigoi som fått bra kritik, klassiken Verktygsmördaren, Charlie Sheen i Rated X, McCoy, för att jag gillade fodralet samt svenska kultklassikern Evil Ed.

För 208 riksdaler. (Jag hade gratis frakt.) Men ändå. Hur kan man rea ut filmer så billigt? …och jag kan ju säga att det här är inte ett sponsrat inlägg på något sätt och vis. Säljer man film såhär billigt behöver man gratisreklam, för Ginza måste ju ha förlorat pengar på att sälja de här filmerna till mig, även om det rensar plats på lagret och så vidare. Hur fungerar det?

Egentligen spelar det inte så stor roll hur det fungerar, grejen är att Ginza i och med det här har fått mig att 1. återupptäcka dem som butik på riktigt. 2. fått mig att tala om för kompisar, samt att skriva det här inlägget eftersom de sysslar med ordentlig rea och ingenting annat. Det är givetvis en fördel att gilla lite udda filmer som de jag precis listade (för jag tycker att det här var årtiondets deal) men jag tror inte att det är ett måste, för det var väldigt mycket som jag inte gillade i listorna – och det gillar säkert någon annan.

Vad tycker du? Bra deal eller inte?

INGA KOMMENTARER