Sinister Poster

Möter inte mina förväntningar och lånar alldeles för mycket.


Ethan Hawke antar rollen som Ellison Oswalt. En dryckesglad författare och förälder som gjort sig ett namn genom sin avslöjande brottslitteratur. Nu är han på jakt efter material till sin nya bok, om en flickas mystiska försvinnande och de grymma morden på hennes familj. Samtidigt som boken planeras så har familjen Oswalt precis börjat packa upp flyttlådorna i sitt nya hem. En ny stad, en ny start.

Men Ellison har glömt att nämna några få detaljer för sin familj. Och det visar sig problematiskt när han en kväll hittar en låda 8mm-filmer som inleder en händelsekedja Ellison inte räknat med. Plötsligt är de alla i stor fara, då filmerna på vinden inte innehåller uteslutande festliga familjefilmer, utan även mörka familjeträffar som förhoppningsvis kommer att skrämma dig så som de misslyckades att skrämma mig.

För jag blev faktiskt inte särskilt upprymd av den här filmen. Inte alls. Möjligen hade jag för höga förväntningar efter att ha väntat länge, men den kittlade inte alls på rätt ställen, det kittlades nästan inte någonting.

Sinister BDJag tycker inte att Sinister tillför tillräckligt mycket nytt till skräckgenren på det sätt som den nu presenterats. Innehållet är som klippt och klistrat från en mängd olika (bättre) filmer vilket såklart gör den till en sebar, bra film. Men att den samtidigt inte är särskilt välspelad förutom av rutinerade Ethan Hawke och förlitar handlingen helt på en svårsåld legend gör att det känns gammalt redan efter halva speltiden.

Ethan Hawke spelar dock sina kort väl och med 90% tid i bild ökar det värdet. Sinister har också en underliggande charm även om det mesta har fastnat någonstans på vägen mellan manus och inspelningsplats. Jag tycker att regissören (som också skrivit för filmen) borde ha valt en annan väg, med större spelrum i thrillerhållet och istället för att använda sig av beprövade metoder satsat fullt ut. Sinister hade kunnat bli skräckgenrens s7ven, men blev istället ytterligare ett hopkok av använda formler, pushat av välformulerade trailers och snygga posters.

Har du inte sett massvis (…och då menar jag massvis på riktigt) av skräckfilmer så tror jag nog att Sinister kan skrämma dig ordentligt. Men det är inte en ny Poltergeist eller Paranormal Activity. Det finns styrkor i hur spänningen byggs upp, jag gillar de väldigt mörka och morbida 8mm-filmerna som gör att vi som tittar blir mer delaktiga och jämlika med protagonisten än vad som är vanligt. Tyvärr tappas det för mycket mark för att det ska väga över till positiva känslor i efterhand. Det är alldeles för förutsägbart och det blir tyvärr rätt tråkigt.

INGA KOMMENTARER