Sex Tape

Sexvideo på vift.


I kampen för att hålla igång sitt sexliv bestämmer sig Jay och Annie för att spela in en egen sexvideo. När samma video hamnar på vift då den delas i “molnet” online så får de mer spänning än de kunnat hoppas på. På en natt blir de tvungna att besöka vänner, bekanta och kollegor för att radera bevisen över sina nakenstrapatser, i ett oglamoröst äventyr med mycket humor.

Sex Tape BlurayMed en vältränad sexig Cameron Diaz och en mindre tränad humoristiskt sexig Jason Segel i huvudrollerna är det full fart från inledningen där Annie genom sin blogg berättar att sexet minskat i takt med att ansvaren ökat. Jay är trött, Annie är trött men aptiten på sex har inte minskat, de hinner bara inte med helt enkelt. Och skulle de ha tid, ja då somnar den ena före den andre. Lätt att känna igen sig i och ett roligt upplägg att ta till sig av, även om lösningen på problemet och effekterna av lösningen är uppåt väggarna tokiga.

För tokigt blir det från ett manus som skrivits av i alla fall två komiska briljanter i Nicholas Stoller (Muppets 2011, Get him to the Greek) och Jason Segel. Tillsammans med Kate Angelo (The Back-up Plan) får de till en historia som förlitar sig på det förväntade men ändå lockar till skratt när svängarna tas ut tillräckligt.

Duon Diaz och Segel är rolig att följa och även om den oblyga reklamen för Apple, iPads och alla deras innovationer tas till skrattretande nivåer så fungerar den här filmen som en avslappnande och sexig komedi. Det hade varit bättre utan den blatanta produktplaceringen men visst, det verkar vara så det fungerar nuförtiden. På ont och ont.

Överraskningarna i Sex Tape är få men de givna skämten är vältimeade och de många birollerna välkomna. Bland andra kan man njuta av Jack Black som övertygande internetporrkung, Rob Lowe som kokainsnortande bolagschef med en förkärlek för Slayer och Ellie Kemper med Rob Corddry i en busig kompisrelation med karaktärerna Jay och Annie.

Det här är en film att slarva bort ett par timmar med och gillar man fåniga komedier så kommer den fungera. Möjligheten för att uttråkade par mitt i äktenskap och stress får upp ögonen för varandra genom den här filmen finns den också men jag skulle inte rekommendera detta för problemlösning, möjligen som ett skräckexempel.