Charlie Sheen & Lindsay Lohan i Scary Movie 5

Den sämsta spoof-filmen någonsin.


Med manusförfattarna bakom succeér som Airplane!, Polisskolan, Hot Shots! och Nakna Pistolen är det lätt att lista ut varför Scary Movie 5 inte är en rolig film. Humorn känns gammal och vek, helt utan udd, där de läskigaste bitarna från Mama, Paranormal Activity och Black Swan tagits, gjorts om och blivit enbart tråkiga. Det värsta som erbjuds är barnafödsel på scen och det är varken äckligt eller chockerande (konstigt nog) Givet dock med tanke på att magen Heather Locklear bär ser ut att explodera vilken minut som helst. Antingen det, eller så ramlar den av.

Vad Scary Movie 5 handlar om är egentligen oväsentligt men jag drar det ändå. Vi följer paret Jody och Dan (Ashley Tishdale och Simon Rex) som precis som i filmen Mama adopterar tre unga flickor som är förvildade efter att ha lämnats “in a cabin in the woods” och nu hittas av hiphopartisterna Snoop Dogg och Mac Miller. Föräldrafällan är gillrad och Mama hänger såklart med hem, från det tas vi med på en nystartad balettkarriär för Jody där hon konkurrerar ut Heather Darcy (Molly Shannon) för rollen som Odette samtidigt som Dan’s försök att skapa super-apor på sitt jobb inte riktigt går som väntat. Allt upplagt för att kunna skämta om populära filmer och annat, allt upplagt på ett sånt sätt att det är rent av jobbigt att titta på.

Scary Movie 5 DVD gången jag såg Scary Movie 5 somnade jag rätt snabbt, en halvtimme in eller så (till filmens försvar har jag två småbarn och hade samma dag byggt en våningssäng från IKEA). Andra gången klarade jag mig vaken men ju längre in i filmen jag kom desto mer förstod jag att det varken var mina barns fel, eller sängens fel att jag somnat, för det här är inte roligt. Inte alls, inte någon gång överhuvudtaget.

Från Paranormal-Activity-ryck ur sängen till dildo- och analskämt om Mike Tyson hos Mr. Grey (han är med i 50 shades of Grey antar jag? Har ingen koll på det.) går manusförfattarna och regissören Malcolm D. Lee bet varje gång. Det är samma jargong, rull och upplägg som i de tidigare Scary Movie-filmerna men den här gången helt utan bett. Inte ens de inledande cameoinsatserna av kontroversiella Charlie Sheen och Lindsay Lohan gör någon nytta.

Repetetivt och förutsägbart samtidigt som det inte är särskilt väl framför av skådespelarna och förutom Sheen och Lohan rätt tomt på intressanta gästinhopp. Snoop Dogg, Darrol Hammond, Bow Wow, Mac Miller och ja, en massa namn utan ansikten att direktrelatera till. Det finns liksom inget undantag att ta sig tid för den här filmen, för den är bara usel om och om igen, från scen till scen. Så missa med fördel Scary Movie 5. Det enda roliga är de misslyckade tagningarna som följer efter filmen är slut (i vanlig ordning) och det är långt ifrån värt att sitta 80 minuter och vänta på det.

INGA KOMMENTARER