De' ä Kanon DVD

Ä de kanon?


Robert Gustafsson – slapstick-sveriges främsta man. De ä kanon de, här får du en samling klipp från galor, tv-program och diverse annat. Allt med Robert, nästan allt roligt.

Vi börjar på idrottsgalan 2009 där Robert tillsammans med den unge Björn Gustafsson (som gick in i väggen men kom tillbaka) presenterar och lever rövare. De gör narr av varandra tillsammans som bara grabbar kan. Bäst från idrottsgalan är sketchen om Per Gessle. Framställd som en svinsnål liten hoardertyp som spar saft och plastpåsar. I övrigt så är det inte fullt lika pådraget med de gamla standardtyperna som Robert gjort sig känd för, men Bertil får vi se. Julefixaren nummer ett. Roland, från Torsk på Tallin och Rolandz dyker också upp. Det här är pre-Rolandz dock.

Roligast är Parlamentetklippen där Robert regerat länge nu, 24 timmar med Tony Irving gör inte heller någon ledsen (vansinnigt överdrivet och spektakelmässigt). De egna Arn-inspelningarna tillsammans med Björn som den ledsne riddaren är också fenomenalt roliga.

Drygt två timmar att gotta sig med plus extramaterial – den där jobbiga reklamfilmen som gick dygnet runt medan Comedy central lanserades i Sverige (inte roligt att se om), en del bloopers, några klipp från Skansen samt ett mer allvarsamt men ändå ganska opersonligt möte med ett fan.

Robert är en folkets man som lika lätt kan underhålla på Skansen som på golvet i ett badrum, det kommer ut såna här dvd’er lite hipp som happ men det här är en av de bättre. Jag skrattade mycket och då ser jag mig inte som ett inbitet fan av Robert, hans stil och komik är lite uttjatad – men det fungerar i alla fall alltid när jag väl sitter där. Det här beror nog mest på att röstförvrängninskomiken och ”ont i halsen-gagsen” i stort sett uteblir. Mer skämt med lite eftertanke och med det inte menat att klorindrickande illerfantaster inte är genomtänkta.

En fyra kan jag erbjuda den här utgåvan som nog kan ses om ett par gånger innan den hamnar längst ner, längst bak i hyllan. Tillräckligt med material för att skratta i alla fall några gånger den andra titten. Nackdelarna ligger främst i ljudet som sviktar lite upp och ner vilket inte är så härligt men annars är det ytterligare ett bevis på att Robert Gustafsson gjort bra ifrån sig under sin karriär som Sveriges roligaste man. Googla det så hittar du ja, precis vad du letade efter. Robert Gustafsson.

INGA KOMMENTARER