Ice Cube & Kevin Hart in Ride Along

En småtrevlig action med en bitter isbit i botten.


Ice Cube och Kevin Hart ska väga upp nackdelarna med Tim Frosts Ride Along genom att vara härliga motpoler till varandra under ett dygn i tjänst som poliser. Hart, som spelar polisaspiranten Ben vill visa sig stursk så att han en dag kan fria till James (Ice Cubes) syster Angela (Tika Sumpter). Genom att åka med i James polisbil och jobba ett dygn är det tänkt att Ben ska visa sig vara man nog, en karlakarl, som kan ta hand om en kvinna på rätta sätt. (Vilket man inte bevisar genom att gripa folk. Eller?)

Ride AlongUpplägget är i bästa fall larvigt men Ride Along klarar sig utan att bli alltför jollig genom att blanda in en mystisk superskurk (Laurence Fishburne), korruption inom polisstyrkan och ett par häftiga actionscener där den bästa av dem utspelar sig så snart filmen börjat. Lite synd, den hade varit bättre mot slutet.

I huvudrollerna ser vi som sagt Ice Cube och Kevin Hart som spelar ungefär så som de gjort i alla andra filmer de varit med i. Kuben är bitter och stingslig medan Hart är barsnlig och humoristisk. Motsatser som borde fungera jättebra tillsammans i en typiskt buddycopformulerad actionkomedi men som tyvärr inte alls går ihop. Att beskylla Cube och Hart för det här är dock inte helt rättvist då de presterar precis efter sina förutsättningar. Felen ligger istället hos Tim Frost, regissören som låter de två skådespelarna dra ut på många scener alldeles för länge, den som valt att ta med de sämsta delarna från manuset utan att kräva tillräckligt många omskrivningar.

Mycket i Ride Along lämnar en hel del att önska och många scener är utdragna och rakt av tråkiga. Buddycopfilmer behöver personligheter och varken Hart eller Ice Cube får fram dessa tillräckligt vilket gör hela produktionen ytlig och oengagerande. Att superskurken Fishburne dyker upp för att väga upp det dåliga tillräckligt för att det ska hålla till slutet är bra, men hans roll borde inte spela vågmästarrollen.

Ride Along levererar enligt mina låga förväntningar men klarar sig inte bra i den växande subgenren Buddycopfilmer. Den har alla beståndsdelarna som behövs men ingen av dem är tillräckligt bra för att hålla igång varken tempot och publikengagemanget.