Snuten i Varuhuset

En intetsägande Die Hard-komedi.


Paul BlartPaul Blarts största dröm att bli polis och medan han förbereder sig för nästa prov till polishögskolan arbetar han på det närmaste han kan komma polisyrket – som vakt i ett stort varuhus.

Där surrar han runt på sin Segway i full mustasch, hjälper vilsna småbarnsmammor med shoppingbestyren och bötfäller rullatorburna farbröder som kör snabbare än slö promenadfart, medan han alltid låter ögonen vila på drömkvinnan Amy i accessoarbutiken (Jayma Mays). Livet går som i slowmotion men allt det ska förändras. När ett gäng parkour- och skateboardåkande ligister dyker upp, för att med gisslan tagna, råna alla butiker samtidigt.

Paul Blart: Mall Cop är en typiskt ospännande actionkomedi där Kevin James står mitt i rampljuset som en missförstådd underdog med en stor dröm som är svår att nå. Här är det till och med två drömmar i drömyrket och drömkvinnan, två omöjliga företaganden som genom slumpen plötsligt inte ser så avlägsna ut, från ett manus som knappast lär överraska någon.

Idén är väldigt lik de första Die Hard-filmerna fast såklart med ett överkomiskt och inte alls lika blodigt resultat. Kevin James gör en ordentlig Bruce Willis-insats och lyckas bra med att uppfylla mina förväntningar, då han får spela ut hela sitt register av klumpigheter och pinsamheter. De inte så kända kollegorna Jayma Mays, Bobby Cannavale och Keir O’Donnell hamnar direkt i James skugga och tillför inte något annat än andningspauser för den uniformerad stjärnan.

Mall Cop är en film för den kravlöse i jakt på några skratt där man bra berättat under Steve Carrs regi får precis det man förväntar sig. Lite roligt, lite pinsamt och mycket klumpig action med ett införlivande lyckligt slut. Där drömmar slår in och hjältar beundras.