Pang på Pensionatet

Rolig buskisdeckare från Vallarna.


Pang på Pensionatet är en buskisföreställning som spelades på Vallarna (i Falkenberg) 2011. En god blandning humor med lättsamma skämt, lite osedlighet och trivialt polisarbete sprunget ur missförstånd och råttjakt!

Krister Classon står för manus och regi, vilket han oftast gör på Vallarna som byggdes i stort sett för att ge utlopp åt Stefan & Krister’s outtröttliga energibjuderier. Den här gången, så är det bara Stefan Gerhardsson som syns på scenen och det som en gubbsjuk direktör medan Classon står bakom den idérikhet som krävs för att gång på gång kunna underhålla den stora publiken. Och dömer man efter hur mycket det skrattas så lyckas han återigen.

Det handlar om Pensionatet Solrosens vara eller icke vara, med stora ekonomiska problem som inte blir lättare att lösa när det tycks vara säsong för knasbollar. Gästerna trillar in en efter en och ju fler de blir desto rörigare blir det för den kämpande föreståndarinnan (Ewa Roos), som med hjälp från vaktmästarinnan (Annika Andersson) tar hand om deras 95-åriga tant (Siw Carlsson) som precis fejkat sin egen död för att inkassera sorgebeklaganden. Bland gästerna ser vi Jojje Jönsson vars populära postmästare Dag-Otto får chansen att på sin födelsedag vikariera som polis tillsammans med en pensionerad kommissarie (Mikael Riesebeck) då ryktet om en död 95-årig tant väcker ett ohälsosamt intresse hos dem båda. Även fast de inte har en aning om vad de undersöker för någonting.

I vägen för både utredning och föreståndarinnor finns den sliskige direktören Sandström (Stefan Gerhardsson) som lämnat frun hemma för att förhoppningvis få sätta vargtänderna i lite lammkött. Han beblandar sig helst med kjolbärande medmänniskor och det blir inte populär hos den ledsna doktorn (Thomas Nystedt) som också hyrt ett rum på pensionatet. Hans fru har nämligen haft ihop det med någon skrytsam direktör… En som håller ögonen på båda dessa herrar på avstånd är en kvinnlig figur (Maria Mälson Nystedt) som också pysslar med en liten utredning som kommer knytas ihop med resterande historier till ett nystan så tight ihoprullat att det är otroligt att det ens fanns ett förståeligt slut på det hela. Men det finns det!

Som du säkert förstått så handlar det om ett virrvarr av förväxlingar, missförstånd och misstänkliggörande beteende. Krister Classon har lyckats få till en både familjevänlig (förutom ett par bitar) och vuxenskojig buskisföreställning som jag verkligen tycker är en av de roligaste på länge! Jag är långt ifrån en expert inom området men hur mycket jag skrattar eller småler är ju rätt lätt att hålla reda på. Roligast är Dag-Otto och den pensionerade poliskommissarien, de största karaktärerna. Annika Andersson är som vanligt mycket stabil på scen hon också.

Pang på Pensionatet är roligt, välskrivet och tempofylld underhållning. Föreställningen blev en succé under 2011 och sen premiären för ungefär ett år sen så har över 70 000 personer besökt. Fler lär det ska bli från tv-soffan, för Pang på Pensionatet är en rolig sak du definitivt inte ska missa om buskis är din grej!

INGA KOMMENTARER