Nalle Puh - Nya äventyr i Sjumilaskogen

Familjärt och underbart roligt!


När Nalle Puh upptäcker att Ior’s svans har försvunnit och att Sjumilaskogen har fått påhälsning av den hemska typen Baxen så börjar nästan hans hjärna att koka. Han är ju bara en liten björn som helst inte komplicerar saker alltför mycket, ändå tycks komplicerade situationer vara något han om och om igen råkar finna sig själv i.

Svansen måste givetvis återfinnas och att det löper omkring ett jobbigt stort och orosmoln i Baxen kan det inte tas hänsyn till. Fast frågar du Nasse, Puh’s lilla bräckliga vän, så vore det nog bättre om Ior kanske skulle kunna vara utan sin svans i alla fall tills Baxen har lämnat skogen…

Nalle Puh – Nya äventyr i Sjumilaskogen bjuder på ett oerhört roande äventyr med alla karaktärerna som vi alla känner igen. Den spänstige Tigger, lilla Ru och hans mamma, åsnan Ior, Nasse, Kristoffer Robin, den smarta ugglan och Kaninen som knappt orkar lyssna på Puh’s zenmeditativa konversationer då det alltid finns något praktiskt att sköta om! Tillsammans tar de sig an både jakten på Ior’s svans och ställer sig modiga mot Baxen samtidigt som en hop med problem och svåra samt glada stunder löser av varandra. Det här är den mest underhållande Nalle Puh-filmen jag någonsin sett, jag är rätt så säker på att du inte heller kommer bli besviken.

Ibland finner jag mig gapskrattandes i soffan över Nasse och Puh’s förvirrade samtal, Kanin blir helt vansinnig på dem och Tiggers glädjespridande attityd får nästan till och med Ior att slappna av lite grann. Stunderna för igenkänning är väldigt många baserat på karaktäristiska drag som byggts upp sen A.A.Milne’s originalberättelser skrevs ned. Det är precis de djur vi känner igen från Sjumilaskogen, med ny energi och en större dos humor än vad jag tidigare sett.

Nya äventyr i sjumilaskogen är förutom inledningen och mot slutet traditionellt tecknad film som Nalle Puh alltid bör vara om du frågar mig. De tecknade figurerna ser fantastiska ut på blurayen som Disney släppt till den nordiska marknaden och det är en ren fröjd att titta på, färgerna är klara och allting mycket välbalanserat. Filmen i sig är kanonrolig och det hjälper definitivt till att det ser ut som det gör också för helhetsupplevelsen i den här nästan nyuppfunna Nalle Puh’n. Vi blir även serverade med trevligt extramaterial, bland annat en kortfilm om en liten sak som heter Nessie, vi kan lyssna på sångerna var för sig, och det är trallvänligt samt att det finns lite borttagna scener som introduceras av regissören. Jag hade gärna sett storyboards och lite sådant men är ändock nöjd med det som finns med.

Gillar du Nalle Puh (vem gör inte det säg?) så är det här helt rätt film att se just nu, den har precis som Pixars filmer brukar, en hel del för både vuxna och små och kan med lätthet ses med lika stor njutning av både föräldrar, morföräldrar och barn. Det var länge sen jag skrattat så uppriktigt glatt som när jag såg Nya äventyr i Sjumilaskogen och det här är en film som jag inte kommer släppa ifrån mig i första taget. En given film att ha i hyllan i väntan på nästa Nalle Puh-film som nu har fått en hel del förväntningar att införliva. I alla fall från mig. Fem av fem möjliga, inget snack om saken.

INGA KOMMENTARER