Emma Watson & Pierce Brosnan i The Love Punch

Företagsbedrägerier och diamanttjuvar.


När Pierce Brosnan och Emma Thompson tar sig an varsin roll som mer känns lämplig till 20-30 år yngre skådespelare är det med bravur de slår mig och mina fördomar på fingrarna. Ålder har ingenting med komedi att göra och det visar de här veteranerna genom att vara spontana och flexibla i sitt skådespel, samtidigt som de klarar sig undan de allra värsta klicheerna. De som jag trodde skulle vara idén med hela filmen.

Men aningen klyschigt och enkelt är det i Joel Hopkins Love Punch. Hopkins som inte gjort många filmer slår gärna slag om romantiken för “äldre” personer precis som han gjorde i sin förra film Last Chance Harvey, där temat var liknande. Den gången var det Dustin Hoffman och Emma Thompson som trevade efter lite spänning i livet och jämför man de här två rom-komedierna så är Love Punch ett snäpp bättre, mindre sentimental och definitivt mer spännande och fartfylld.

Love Punch BlurayThe Love Punch inleds med att Richard (Brosnan) anländer till firman han nyligen sålt bara för att upptäcka att de nya ägarna dumpat aktien, stängt företaget och lurat alla i personalen både på löner och pensioner. Upprörd som en riktig engelsman, alltså knappt hyttandes med vänsternäven så tar Richard hjälp av sin ex-fru Kate (Thompson) för att göra upp med den nya företagsledningen.

Det spontana samarbetet tar dem till romantikens huvudstad i Europa, Paris, där de två gnabbande ex-makarna både kommer närmare en ordentlig återbetalning i form av en diamant, som de planerar att stjäla. Samtidigt som de börjar se varandra i ett annat ljus igen och möjligen, mot alla odds, så blommar kärleken igen.

Om du känner igen Pierce Brosnan sen tidigare, förutom som James Bond, så vet du att han har den där magiska glimten i ögat som lockar kvinnor till att titta. Thompson å andra sidan är en vacker kvinnlig motsats och tillsammans är de ett av de snyggare äldre paren jag någonsin sett på film. Som tur är så är de inte bara snygga bredvid varandra utan de kan agera sina roller tillräckligt övertygande också. Medan Hopkins regi är oinspirerande och i bästa fall på gränsen till amatörmässig när det kommer till att bygga spännande actionscener så får duon Brosnan & Thompson ihop resterande delar av filmen till något duktigt sevärt.

Utan Brosnan och Thompson hade det här varit en mycket sämre film men för all del, tro inte att de bär upp den till mycket mer än något trevligt. Det är underhållande och charmant men uppenbar och på gränsen till en redig kalkonfilm gällande actionmomenten. The Love Punch hade kunnat vara så mycket bättre, men för att få till det behövs en regissör som klarar av omväxlande utmaningar bättre än Hopkins. The Love Punch erbjuder precis det jag förväntat mig men det är inte en film jag ser två gånger.