Little Deaths

Little Deaths är absolut någonting att ta en extra titt på.


Tre separata berättelser om sex, makt och död rullar förbi framför mig på tv’n. Mycket av det jag ser är sådant man känner igen när tematiken rör sig i de skuggbeklädda delarna av det mänskliga psyket, men det bjuds även på litet innovation. Som från Andrew Parkinson, den andra regissören att presentera sitt verk i antologin Little Deaths. Han har hittat på någonting helt nytt som jag knappt förstår mig på och som jag aldrig sett maken till förut. Medan Sean Hogan (House and Home) och Simon Rumley (Bitch) fortfarande håller sig kvar i verkligheten. Om än i allra yttersta kanten av den.

Men jag börjar från början och tar en liten genomgång av en konstig film i taget. Det är enklast så.

House and Home

Sean Hogans tankar om hur en eventuell middagsbjudning skulle kunna sluta om värdparet bjöd in en hemlös kvinna med onda baktankar och sömnmedel i vinet. En berättelse man tror sig veta slutet på men som är den mest överraskande av dem allihopa. Snyggt uppbyggd och med dialoger som verkligen får det att rysa i nacken på en lyckas Hogan verkligen med sin bit av Little Deaths. Utan tvekan den bästa av de tre på grund av hur trovärdig handlingen är, hur välspelat det är och att det som sker förmodligen inte hör till ovanligheterna i vår verkliga och säkert minst lika sjuka värld. Förutom en detalj, som är körsbäret på grädden och som jag hoppas du tar reda på vad det är själv.

Mutant Tool

I den här lilla freakshowskönheten erbjuds det mesta från en värld vi vanliga inte ser till. Organstölder, prostitution, droger och någonting hemskt som döljs bakom plastskynken. Surrealistiskt, psykedeliskt är ett par ord som kanske beskriver Mutant Tool, men i ärlighetens namn så har jag svårt att hitta något direkt passande. Det är långt bortom allt jag sett förut och även om jag inte fastnar för varken handlingen eller Andrew Parkinsons stil, så kan jag inte slita mig på grund av det sensationellt ovanliga monster som gör mig konstigt nyfiken på vad som ska komma härnäst. Värd att se på grund av just det väldigt ovanliga, men alldeles för intetsägande rent handlingsmässigt, dock misstänker jag att många metaforer går till spillo eftersom jag inte kan komma över hur märkligt allting är. Kanske blir det en redigering av den här texten om jag någon gång ser om Mutant Tool.

Little Deaths Packshot DVD

Bitch

Eftersom jag väntat på kvinnan på fodralet i två avsnitt redan så antog jag att hon skulle dyka upp i Bitch. Till min förvåning så blev det tyvärr inte så… …och det anser jag är felaktig marknadsföring.

Istället så levererar Simon Rumley (regissören till otroliga Red, White & Blue) en riktigt tråkig avslutning på en annars ordentligt omtumlande liten serie. Ett ungt par lever tillsammans och har vissa för många avvikande sexuella preferenser som de inte har kommit överens om hur de ska leva med till hundra procent. Konflikter i sexuallivet är ju sällan enkla att lösa men hur det nystas upp i Bitch är mer sociopatiskt skrattretande än nervkittlande eller ens halvspännande. Mycket fokus på bilderna och det är rätt snyggt men valet av en sunkigt blå ton för att sätta stämningen känns alldeles för enkel. Jag tycker inte heller att den dåliga, eller spända stämningen som är tänkt för huvudrollsinnehavarna här dyker upp och det blir mest ett platt berättande av en i och för sig rätt kreativ text. En besvikelse eftersom jag verkligen såg fram emot mer av Rumley som jag inte forskat mycket kring förutom Red, White & Blue – men det märks att han har en del sadistiska idéer att bjuda på och förhoppningsvis blir nästa möte av det mer positiva slaget.

Sammanfattningsvis så är Little Deaths absolut någonting att ta en extra titt på om du gillar alternativa filmer och vill ha mycket omväxling i en och samma sittning, de två första delarna är höjdpunkterna medan avslutningen inte når fram (till mig) och visst hade det varit roligt om kvinnan från framsidan av fodralet hade funnits med, men det är väl en sorg jag kommer över någon dag det också…

INGA KOMMENTARER