Lesbian Vampire Killers Bluray

Brittisk skräckkomedi för att slarva bort en kväll.


Jimmy och Fletch är två losers som precis fått sig en varsin smäll i privat- och yrkeslivet och därför bestämt sig för att ta semester. Resmålet blir den lilla byn Cragwich som oturligt nog har en jobbig (men sexig) förbannelse över sig. Varje gång en flicka blir kvinna och klockan slår för hennes 18-årsdag, ja då blir hon en vampyr (och lesbisk). Att Jimmy är en avlägsen ättling till en välkänd vampyrjägare i trakten gör inte saken bättre och istället för att fokusera sig på bira och brudar mitt i ingenstans på den engelska landsbygden (det blir nog mest bira där) så tvingas de tu för natten ta rollen som: “The Lesbian Vampire Killers”.

Det här är som du säkert gissat en b-film med ett snyggt fodral som främst lockar män att köpa och titta. Innehållet följer det som utlovas och förutom de två manliga huvudrollerna så är i stort sett alla medverkande lättklädda med genomskinliga tyger eller djupa urringningar och de för sig fram med tillhörande stönande läten. Sexuell överlast hos de lesbiska vampyrerna gör dem till en farlig skara kvinnor och antalet växer som snabbt som pesten då det lassas på med gott om nya offer som direkt svidas om med passande attiraljer och kostymer.

Skräckdelen i LVK är oväsentlig, det blir aldrig i närheten av en skräckfilm förutom miljömässigt. Främst handlar det istället om en komisk bromance mellan Matthew Horne och James Corden där de råkar på de här vampyrerna som inte kan hjälpa till med deras sexuella frustration. Bara öka den.

Till handling och skådespel så är det roligt och okomplicerat. Det hålls inte alltför seriöst runt en handling som i grunden är svag och ointressant. Istället så ligger fördelarna att finna i en hel del tuffa latexmasker, lite gore-festligheter, vampyrerna såklart och mycket, väldigt mycket dimma. Corden och Horne gör en bra kompisduo och förutom vampyrer så introduceras MyAnna Buring i rollen som Lotte för att utöka filmens komplexitet, men det enda komplicerade hon tillför är en väldigt förvirrande accent som aldrig slutar förändras.

Hur den här filmen tas emot av kvinnor har jag ingen större koll på, men som kille så finner jag den ofta ganska rolig och jämfört med grövre exploitationfilmer som till exempel Piranha mindre objektifierande. Även om det här inte är en feministisk hyllning direkt. Kroppspanorerande bilder i bikinitoppar blir det inte många, jag minns inga liknande bilder faktiskt och de lesbiska vampyrerna är ingenting att leka med och de är starka karaktärer, oftast tuffare än deras banemän och jag gillar det.

Lesbian Vampire Killers är typisk underhållning för att fly vanlighetens vardag och den flyger förbi rätt snabbt utan att skapa några större rabalder. Den har fått överlag dåliga betyg i press och recensioner men jag tycker att den fungerar för sitt syfte. För dig som gillar skräckkomedier eller brittisk humor, slem och vampyrer ett måste – men inte uteslutande för entusiaster.

INGA KOMMENTARER