Ok! Det är lika bra att jag varnar på en gång: Är du rädd för mörkret eller om du på något annat sätt har svårigheter med sånt som är läskigt. Hoppa över den här!

Från filmskaparen och animatören David Sandberg kommer det läskigaste jag sett inom kortfilmsvärlden på väldigt länge. På strax under fyra minuter får han mig att både tända lampor och skruva ner volymen genom att på enkla sätt berätta om det hemskaste jag kan tänka mig runt läggdags.

En kvinna gör sig klar för att sova när hon ser en märklig skugga i hallen. Hon fäster ingen vikt vid det och går till sängs, men så fort hon dragit täcket upp till halsen så börjar det hända saker. Det är förlamande skräck i kortformat som kommer få det att rysa i kroppen på dig!

David Sandberg har en hemsida med fler filmer och annat material samt mer information om honom, så uppskattade du Light’s Out, eller om du som mig hatälskar, så bege dig dit och ta en titt. Där finns det även länkar till så kallade reaktionsvideos från personer som ser filmen för första gången, roande och lugnande efter en ordentligt skrämmande upplevelse!

Lights Out – Who’s There Film Challenge (2013) from David F. Sandberg on Vimeo.