Bringing up baby DVD

Hepburn och Grant är magiska i den här pratiga komedin.


David (Cary Grant) är på jakt efter pengar till sitt museum och har en villig donator som bara behöver lite övertalan. Han lämnar New York för landet för att på egen hand övertala och ro hem pengarna. Ett enkelt jobb som ändå tycks bli väldigt komplicerat. Då den fagra Susan (Katharine Hepburn) och hennes leopard Baby fäster blickarna och intresse i David som får två nyckfulla karaktärer på halsen och de ställer minst sagt till det för honom.

Det blir en ständigt underhållande och oskyldigt händelserik bekantskap ädr romantik, stress och slapstick blandas med vitsar, vilda djur och en fantastisk kemi mellan de två storstjärnorna.

Ingen fara på taket (Bringing up Baby) är från 1938 och således färglös till formatet, men trots att den lider både av rätt lortig bild och ett ljudspår som är aningens för burkigt så väger humorn och känslan av obryddhet inom underhållningen upp det till en högst sevärd film. Bildkvalite och ljudkvalite är enkla saker att ha överseende med om du gillar Hepburn och Grant.

Howard Hawks har regisserat och han vet hur man på ett enkelt sätt (med de medel då tillgängliga) berättar en god historia. Fokuset ligger på att få ut det mesta ur manus humormässigt och det lyckas verkligen. Från promenader med den väldigt väldresserade leoparden (som är väldigt lik en jaguar för övrigt) till pinsamma middagar och storviltsjakt i skogsdungar är Ingen fara på taket konstant underhållande och konstant aktiv i att hålla publikens intresse vid liv.

Det är en enkel film som passar alla som söker efter gemytlig och mysig underhållning. Spännande blir det aldrig men jag undrar i alla fall hela tiden vad som ska komma härnäst. Filmen överlever mest på den härliga personkemin som uppstår mellan Hepburn och Grant och att filmen är jordnära och alltid på G att släppa nästa skämt. Absolut en film att se för den som gillar klassiska komedier.

INGA KOMMENTARER