Melissa McCarthy & Jason Bateman i Identity Thief

Larvigt men roligt.


Melissa McCarthy känns igen från främst igen från Bridesmaids som en av brudtärnorna, Megan, med en förkärlek för grovt språk och valpstöld. Där var hon en rolig sidokaraktär som flikade in sitt medan handlingen rullade på. Nu, i Identity Thief har hon fått hela utrymmet att dela med en förnäm Jason Bateman och det är lite mindre roligt. Utan att för den delen bli tråkigt.

Det handlar om identitetsstöld i dess mest ofarliga form när Diana (McCarthy) lurat åt sig Sandy Pattersons (Bateman) personuppgifter för att snabbt trycka upp kredit, konto och id-kort för att leva loppan med. Polisen kopplas in men kan inte göra något eftersom boven är i en annan delstat. Så det är upp till Sandy att hitta och ställa sin spenderande dubbelgångare inför rätta, vilket leder till en komisk roadtrip med biljakter, skumma sexuella möten och mordiska gangsters precis hack-i-häl.

Identity Thief BluraySkrikigt, skränigt och evigt suktande efter applåder gör Identity Thief ingen hemlighet av att det är en film tänkt att ha roligt med. Manuset är löjligt tunt och gång på gång ignoreras allt logiskt tänkande, Seth Gordons regi fungerar även om mycket känns improviserat och rätt planlöst. De största höjdpunkterna är en galen biljakt, sängkammarbrottning vid den sliskiga baren “The Fox Hole” och det första mötet mellan Diana och Sandy, som minst sagt går vilt till. Det mesta med Identity Thief är roligt att titta på, även om det flitiga användandet av montage och det sentimentala som smyger sig in ju mer tid som går blir helt utan överraskningar.

En film att se när hjärnan inte riktigt känner för en utmaning och magmusklerna behöver lite simpel träning. Det är roligt att se Melissa McCarthy som glänser i en oattraktiv roll, utan henne (med stöd av Bateman) hade Identity Thief mycket möjligt varit årets bottennapp, men istället blir det en film som duger för att koppla bort omvärlden och ta till sig lite av det överdrivet härligt galna som filmvärlden kan erbjuda. Här i form av en rödhårig, rund och väldigt bitsk kvinna som utan att tveka skulle stjäla alla dina pengar, utan att du hade en aning om det. Varje gång.

INGA KOMMENTARER