How to marry a billionaire

Sockersött i snölandskap.


Skateboardstjärnan Kim landar ett nytt jobb i alperna och slipper äntligen jobba för småpengar på lokala hamburgerrestaurangen. Hennes karriär inom brädsport hade på senaste tiden ändå falnat efter en hemsk bilolycka där hennes mamma olyckligt gick bort. Så nu satsar hon på att ta hand om sin inkompetente och arbetslöse far (Bill Bailey) och dra in pengar till deras gemensamma hushåll. Dock ser hon nya möjligheter i sin nya arbetsplats, där både snowboarding och en ung rik man lockar hennes intresse.

Snowboarding och en rikemansson är alltså objektiven för Kims (Felicity Jones) åtrå och båda dessa kräver en viss finess för att övervinnas. Att lära sig åka snowboard tas om hand av en finsk slacker med ett brett leende i Mikki (Ken Duken) som tipsar om en fin tävling där förstapriset är finare 25,000 dollar. Värt att träna för, men inte alls den enda anledningen. Som givetvis är ett självförverkligande och uppvaknande, där Kim inte bara blir bättre och bättre på att åka bräda utan också kan ta hand om de tankar som hindrat henne från att slå igenom som en fullfjädrad skateboardstjärna.

How to marry a billionaire (Chalet Girl) Packshot DVD SwedenDet ena leder ofta till det andra och så är även fallet här. Ju mer Kim återupptäcker sig själv, desto mer attraktiv och öppen blir hon för andra. Problemen hopas dock och det visar sig att rikemanssonen, “The billionaire” inte bara är en snygging som gillar att bita sig i läppen när det händer något coolt, utan även en förlovad man som inte är lovligt byte, men allt kan förändras…

Titeln How to Marry a Billionaire är aningen missvisande då uppdraget med filmen inte är Kim ska gifta sig för pengar utan tvärtom, det är en rätt trevlig chickflick som tar sig an både en underdoghandling där kärlek och Snowboardåkning är en del av utvecklingen. Originaltiteln ‘Chalet Girl’ hade varit det bättre valet för det känns inte riktigt som en lycksökarfilm á Paris Hilton då Kim både är mer individuell och starkare än någon Hilton eller hennes gelikar (som också finns i den här filmen) klarar av att gestalta.

Handlings- och utseendemässigt inte något märkvärdigt men mycket stiliserade snowboardingbilder och stora vidder filmade från helikoptrar gör att jag vill testa på snowboarding. (Jag har aldrig provat.) Skådespelet är sisådär och jag tycker ojämnt sammanfattar rätt bra, birollerna som fyllts av Brooke Shields och Bill Nighy (som Jonnys föräldrar) är de stabilaste, men de står ju mest i bakgrunden också. Tamsin Egerton som spelar en form av miljömentor åt Kim skapar kemi dem emellan, men det är samma sak, från ena scenen till nästa så fungerar det inte alls lika väl.

Klart en film för yngre kvinnor, tonåringar att hämta inspiration från. För män i trettioårsåldern inte så mycket att klamra sig fast vid förutom sporten och en del humoristiska bitar. Gäller så klart inte alla män ska sägas, utan att fälla någon dom runt vad någon gillar. Det är en chickflick som levererar en halvintelligent berättelse med många störande moment och färre bra, men det finns i alla fall några bra.

INGA KOMMENTARER