Hillbilly Horror Show

Nuttier than a squirrel fart!

Jag fick ett mail från “press” på Hillbilly Horror Show med kod för att se deras skapelse med samma namn på Vimeo utan kostnad och tänkte att det kan jag ju inte missa. 1. Jag gillar Hillbillys. 2. Jag gillar skräck. 3. De två tillsammans? Jag måste ju bara älska det!

Så jag slår igång första avsnittet och där i en sunkig soffa sitter det två killar i Hillbilly’isha kläder och dricker 50cl Hillbilly Brew. Den ena är mer vältalig än den andre medan det bakom det glider omkring en ung kvinna i bikini och försöker se upptagen ut, mest för att synas i bild i bikinin. Efter en kort introduktion så känner jag fortfarande inte igen varken Bo eller ‘Cephus’ (Scott Geiter) från någonting jag tidigare sett men det spelar mindre roll för det är dags för den första kortfilmen av flera, programmet är uppbyggt så att de snackar lite, tjejen i bikini glider runt och så blir det film, sen runt i cirkeln ett par gånger innan en längre kortfilm spelas upp. Oftast en bättre producerad rulle.

Hillbilly Horror Show Cast
Hillbilly’s i The Hillbilly Horror Show som dricker Hillbilly Brew på burk.

I det första avsnittet inleds det med hämndfilmen Franky and the Ant där Christine Woods spelar en av rollerna. Kort koncist och rätt rolig trots att det är en grym liten saga. Därefter är det dags för en Ray Harryhausen-inspirerad stopmotionanimation av Theo Stefanski som verkligen är snyggt gjord men inte direkt fångande och väldigt simplistisk i berättandet. Lite filosofisk och inte alls vad jag väntade mig från en Hillbilly-Show. Det är positivt.

Colin Carvins Amused lägger upp för öppet mål genom at vara riktigt kass, till fördel för avsnittets stora film The Nest av Tim Zwica. En film som gått festivalrundor och vunnit priser, är fylld med specialeffekter och bäst av allt, är djurskräck. Det kunde inte ha avslutats bättre. Bo och Cephus tackar för sig och sen är avsnittet slut.

Så fortsätter även del två och det är ungefär samma klass på kortfilmerna den gången. Nivån ligger klart över mina förväntningar och möjligen är jag extra positiv eftersom jag sett avsnitten gratis, men de 0.99 centen som det kostar att hyra ett avsnitt 24 timmar kan vara värt det, för många av de här kortfilmerna finns faktiskt inte på Youtube. (Där är det ju gratis som bekant.)

Är du game för lite omotiverat bikinigung, halvt övertygande Hillbillys och allra viktigast – skräckfilmer i kortformat, surfa över till Hillbilly Horror Show antingen på hillbillyhorrorshow.com eller direkt till deras sida på Vimeo.

Hillbilly Horror Shows Trailer: