The Ghost Team

Birollen Chuck är rolig, resten rak rutin.


Övervakningskameror i skräckfilmer har varit på tapeten sen Paranormal Activity gjorde succé och att Ghost Team One fortsätter i samma vältrampade stig är förståeligt. Det är ett billigt sätt att göra effektfull film, även om konceptet redan nötts i kanterna för ett par år sen.

Det handlar om rumskompisarna Sergio och Brad som får oväntat besök av ett spöke och därför tar hjälp av den sexiga spökjägerskan Fernanda. (Som är med just för att vara sexig.) Tillsammans försöker de lösa huset förbannelse samtidigt som killarna gör allt för att ta sig innanför Fernandas byxlinning. Inget går som planerat och den sexuella frustrationen i huset ökar i takt med de paranormala fenomenen, då det här spöket inte hungrar efter det konventionella som spöken gillar (som själar, blod eller barnaskrik) utan istället hoppas på lite action i sänghalmen.

Plotten till Ghost Team One är urbota dum och dess karaktärer ligger inte mycket högre på IQ-skalan de heller. Först ut att dömas är Brad (J.R Villarreal) vars syfte i livet är att jucka sitt kön i olika riktningar i hopp om att träffa något. Hans motsats och underligt nog bästa kompis, är helylle-killen Sergio. (Carlos Santos) Han gillar att filma och är anledningen till att hela det här spektaklet dokumenterats, som en faux-dokumentär för att imponera på Fernanda… Filmen presenteras brukligt i en blandning av skakig handkamera, övervakningsbilder och Go-Pro HD i förstapersonsperspektiv, alla knep fungerande, men alltid aningen irriterande när kameran ständigt skakar och rör sig. Personligen har jag inga större problem med det men gillar du inte skakiga bilder så kommer du att bli galen.

Ghost Team One DVDDen skakiga kameran är dock bara en av de många anledningarna att hoppa över Ghost Team One och kanske den mest gnälliga. Det finns mycket mer att välja mellan som gubbsjuka skämt, en trist kvinnosyn där Fernanda Romero inte bara bidrar utan förstärker den våldsamt kåta stämning som killarna piskar upp. Det är larvigt och juvenilt från början till slut och den enda gången det fungerar är när spöket faktiskt manifesterar sig genom den bästa av dem alla i filmen, birollen Chuck spelad av Tony Cavalero. Hade det inte varit för hans roande bihistoria om att hålla sig nykter och bli irriterad på Sergio och Brad så hade inte Ghost Team One överlevt längre än en halvtimme. Istället sitter jag nu och väntar på Chuck, som paraderar ordentligt på slutet och även om det han gör är groteskt och fånigt, så garvar jag.

Men har man inte börjat redan så är det inte värt att sitta och vänta på Chucks grymma avslut. Så mitt förslag är att hoppa över den här filmen precis som alla andra mockumentärskräckkomedier. 2013 var ett dåligt år för den här lilla genren där Scary Movie 5 misslyckades fatalt, A Haunted House inte var bättre och Ghost Team One slog sista spiken i kistan.

INGA KOMMENTARER