En Idiot På Resa Säsong 2 DVD

Karl Pilkington, en man att räkna med.


Han är mannen som fnös åt de sju underverken på gratisresa över hela världen. Karl Pilkington, vars upplevelsegräns inte sträcker sig längre än att doppa scones för djupt i sitt te. Ändå ställde han upp på en andra säsong av den för honom inte särskilt glammigt titulerade serien “An idiot abroad” (En idiot på resa), så kanske har lite nyfikenhet och upptäckarlusta väckts hos den patenterat nedstämde mannen.

Stephen Merchant och Ricky Gervais drar fortfarande i trådarna och den här gången blir det ingen återvisit till de fagra underverken. Istället har de komponerat en så kallad Bucket list, en lista över saker du kanske vill ha gjort innan du dör. På listan finns en mängd alternativ och Karl får välja fritt – dock verkar det ändå bara vara saker Karl inte är sugen på, som tristessframkallande aktiviteterna att se valar på nära håll, simma med delfiner, hoppa bungyjump eller spendera tid ensam på en öde ö á Robinson Crusoe-stil.

Valen görs även om Karl är motsträvig och för att det överhuvudtaget ska bli någon serie så tjatas han på de till synes enklaste uppgifterna. Till en början är resaren alltid rätt nöjd, det ska visa sig att han varje gång tagit ut segern i förskott. För med två producenter som inte ser ut som några äventyrare själv vid spakarna så erbjuds det bra mycket äventyr för Karl, som sväljer allt större klumpar i halsen varje gång Ricky eller Stephens namn dyker upp på hans mobiltelefondisplay.

Den andra säsongen av En idiot på resa tar vid där den första slutar. Uppbyggnaden är i stort sett likadan men uppgifterna och resmålen helt andra. Bland annat så provar Karl på att åka Transsiberiska järnvägen, nåt som inte låter lovande för bra tv men genom avstick och besök på bland annat rymdforskningsstationer blir riktigt roliga. Traditionell brottning dyker upp vid ett par tillfällen vilket utmanar Karl’s känsla för att klä sig lite mer utmanande, något han ändå verkar väldigt förtjust i när en ladyboymakeover står på schemat i Thailand. De stora besöken, Mount Fiji, Transsibiriska järnvägen, Söderhavet – det ställs allt i skuggan av de mindre “bits and bobs” som ständigt lurar runt hörnet för vår äventyrare.

Precis som den första säsongen så är det här riktigt bra och underhållande tv. För dem som hoppas på mycket Ricky Gervais förmodligen inte, för oss som gått vidare och insett att han är en irriterande liten schnauzerhund i människoform perfekt, för Pilkington är den nya attraktionen och det verkar som om att han trivs med det även fast hans resor inte riktigt blir som han hoppats.

I extramaterialet finns det med en hel del borttagna scener men det riktiga GULDKORNET med stora bokstäver precis som jag skrev det är ett långt klipp från engelsk tv där Karl försöker kränga de byxor han uppfunnit på Mount Fiji efter att fått ont i rumpan av alla hårda stenar att sitta på. Otroligt underbart att se honom i högform som försäljare, ett jobb som jag inte tror att han skulle ha några problem att hantera. Precis som den första säsongen, (recension kan du läsa här) så rekommenderar jag det här till fullo. Även om du har sett serien en gång så är det sevärt.

INGA KOMMENTARER