Danny Dyer i Dog House

Kvinnor vs. män i en rätt dum zombiefilm.


Danny Dyer är stjärnan i den här zombiekomedin som tar striden mellan män och kvinnor då ett virus ställt till det så att en hel bys manliga population utplånats. Intet ont anandes anländer Dyer, Noel Clark och Stephen Graham med flera för att i byn spendera några dagars semester. Men istället får de (symboliskt) sota för alla de gånger de inte varit schyssta mot sina partners, som fått stanna hemma… Tur för dem.

Upplägget är lika förutsägbart som i de flesta filmer i samma stil med liknande handling. Personerna befinner sig någonstans där deras skrik inte hörs, där mobiltelefoner saknar täckning alternativt inte används för att ingen ska störa, och det ändå finns tillräckligt mycket folk för att skapa en ordentlig hord med zombies.

Doghouse DVDKampen i Doghouse är menad att vara humoristiskt lagd men tyvärr blir det aldrig särskilt roligt. Mycket mansskämt om kvinnor utan den där glimten i ögat (utifall det nu skulle hjälpa) och det faktum att bara kvinnor drabbas av det virus eller experiment som drabbat byn är förståeligt med tanke på filmens inriktning, men helt ärligt är det inte särskilt kreativt. Jake Wests stil känns igen från tidigare filmer som Evil Aliens och även hans del i ABCs of Death under S för “Speed” och det är inte dåligt, han är duktig, men verkar dra sig till krassa manus i mindre bra filmer.

Masker och kostym är rätt tufft, tankarna dras både till Silent Hill, Night of the Living Dead 3 och andra coola filmer. Som tur är så får de kvinnliga zombiesarna mycket tid i bild vilket gör Doghouse en stor tjänst varvat med de mindre intrelligenta samtalen och flyktkupperna männen emellan. Det finns en del höjdpunkter humoristiskt sett och de involverar både romantiska middagar och avkapade huvuden som får åka tur i radiostyrd bil.

Värd att se om du verkligen älskar zombiefilmer, den har en hel del råheter som lockar till skratt och en del scener som får en att vrida sig i soffan. Men överlag känns det alldeles för hobbymässigt och Danny Dyer som är det stora hoppet, ja han höjer inte nivån. Bäst är faktiskt Peter Graham (som du säkert känner igen från Lock, Stock & Two Smoking Barrels) och zombiekvinnorna, spelade av bland andra modellen Emily Booth utrustad med saxar istället för händer. De säger förvisso inte mycket men rör sig bra och ser rejält otrevliga ut, på ett bra sätt.

INGA KOMMENTARER