Seans i Demonic

Ungdomar, hemsökt hus, du vet vad det handlar om.


När polisen Mark Lewis (Frank Grillo) kommer fram till det ökända spökhuset Livingston osar det av död från den stora, pelarbeklädda verandan. Inne i huset är stanken intensivare och i varje rum Lewis belyser med sin ficklampa ser han blodstänk på väggarna. När han hittar den första kroppen förstår han, att det här kommer bli en väldigt lång natt.

Demonic blurayBlodet och dödsstanken visar sig komma från en grupp entusiastiska spökjägare varav bara en överlevt. Med hjälp av psykologen Elizabeth (Maria Bello) måste Lewis genom intervjuer med den överlevande ta reda på exakt vad som hänt, även om de tycker att det är omöjligt att tro på ett enda ord av det de får höra.

Likt den inte så gamla Deliver Us From Evil är Demonic en typskräckfilm med ungdomar på besök i ett övergivet, spökplågat hus mixat med en snut-thriller. Idén fungerade bra i Deliver Us From Evil som var både actionfylld, läskig och överraskande. Medan Demonic bara är läskig och det bara ett fåtal gånger.

Demonic håller sig snygg och blandar både regisserade bilder med det populära POV-perspektivet vilket gör att den både flörtar med klassiska skräckfantaster och found-footage-junkies. Den lyckas bra med båda delar och bådar gott för framtida filmer med regissören Will Canon, även om han nog fått mycket hjälp av producenten James Wan. (Mannen bakom The Conjuring)

Det här är inte en film som skiner nytt ljus över skräckfilmsgenren men den håller hela speltiden med hjälp av ett intressant och välskrivet manus. Det jag blir mest rädd för är det stora, skuggbeklädda huset som utgör filmens hela miljö men jag erkänner, visst, jag röck till ordentligt ett par gånger av annat också. Speciellt läskigt blir det med POV-bilderna från spökjägarnas egna kameror, men så är jag lite av en found-footage-junkie jag också.