Deadpool

Inte en superhjälte.


I takt med att superhjältefilmerna flödar över på marknaden och nästan mättat allt sug efter trikåbeprydd action så kommer det här en perfekt rulle för att bryta den rådande, eller i alla fall begynnande tristessen.

DeadpoolDeadpool handlar om den föredetta legosoldaten Wade Wilson (Ryan Reynolds) som söker hämnd på mutanten Ajax, som oväntat nog både räddat hans liv från en obotlig sjukdom och på samma gång förstört det. Jakten går parallellt i takt med att Wade, som anammar både överdrivet coola trikåer och ett svårslaget alias som Deadpool, måste hitta sin roll bland mutanter och människor. Hans roll blir som den bångstyrige vigilanten, den som kör sitt eget race och kan skratta åt X-mens unisona töntighet i att vara “superhjältar” – då det inte intresserar honom överhuvudtaget.

Deadpool är förutom The Avengers den mest fullkomliga hjältefilmen sen den här cirkusen drogs igång och har du likt mig ledsnat på att Wolverine är den tyngsta badguyen att hitta så kommer du ha riktigt roligt med det här. Den erbjuder grovt språk, många sexuella anspelningar och lika många raka sexuella skämt, mycket överdrivet våld som är väldigt snyggt regisserat samt banala dialoger. Allt vilket gör Deadpool till en fest för oss över 18, med en mix av barnasinne och förbjudna begär kvar.

Karaktären Deadpool är rolig och cool och Ryan Reynolds tar revansch för sin oförglömliga blunder som tristhjälten Green Lantern. Här är han kanonbra och uppbackad av Morena Baccarin och gentemot badguyen i Ed Skrein, som förvisso inte är nån badguy á Skeletor, så blir det inte sämre.

Se Deadpool genast om du inte gjort det. En av de få hjältefilmerna som ger en känsla av hantverk och inte bara infriade förväntningar slagna efter mallen. Blurayen har också massor av riktigt trevligt extramaterial så fastnar man för karaktären finns det en hel del att hämta där. Förutom att man då kan läsa serietidningarna som filmen baserats på. Men det har man ju inte tid med… eller inte jag i alla fall. Väntar på en uppföljare.