Will Ferrell & Mark Wahlberg i Daddys Home

Ferrell & Wahlberg, en stel kombo.


Om jag inte missat någon film däremellan så är det drygt fem år sedan Will Ferrell och Mark Wahlberg körde sin argbigge-bromance i The Other Guys, där de spelade poliser, den ena snäll (Ferrell) och den andre mer av en Murtaugh á Dödligt Vapen-tuff (Wahlberg). Daddy’s Home fortsätter den här polariseringen mellan olikheterna men här tas samma recept (i stort sett) och stoppas in i ett familjedrama, utan någon större vikt på ordet drama. Såklart.

Daddys Home Svensk Bluray Brad (Ferrell) har dedikerat sitt liv åt att vara den bästa styvpappan han kan och har precis börjat vinna förtroendet hos familjens två barn när deras biologiske far Dusty (Wahlberg) sveper in för att snabbt underminera allt.

Den känsliga situationen hade i ett franskt drama gjort stor sak av att lösa konflikter på ett verkligt sätt men… nu är det här en amerikansk komedi, så det blir ingenting med det! Ferrell och Wahlberg spenderar 90% av filmen åt att försöka trumfa varandra för att vara den bästa pappan. Tills de båda inser att man inte kan vara det, om man inte är en bra person överhuvudtaget.

Det här är en dussinkomedi som knappt erbjuder det man förväntar sig och absolut inte ger en något nytt att prata om. Ferrell är inte längre en garanti för en rolig film och likt Adam Sandler så lever han på Hit-and-Miss där varannan film är sevärd men de flesta bara rutinmässiga framträdanden höjda av gamla meriter. Allt som Ferrell erbjuder i Daddy’s Home har vi redan sett i hans riktigt roliga filmer, Talladega Nights och Anchorman, den enda skillnaden här är att det är nedtonat och familjärt. Wahlberg å andra sidan, ja vad säger man. Han bidrar med tighta t-shirts och onormalt rosa läppar (de skiner verkligen) och visst, han är inte sämre än vanligtvis men en hint av att han möjligen börjar tröttna på att spela macho-motsats i komedier syns. Men med tanke på att han inte har någon större talang för det här med att vara en bärande, rolig huvudroll, så får han nog nöja sig med antingen den här sortens jobb, eller det han gör bäst. Action- och krigsfilmer.

Daddy’s Home är inte en besvikelse och att en uppföljare annonserats är mer komiskt än hela den första filmen faktiskt. Gillar du Ferrell så tar du dig igenom Daddy’s Home också, men förvänta dig ingen skrattfest.