Cougar Club DVD

Scorupco har inte kraften att rädda en sån här fars…


Och det har inte heller Jon Polito eller Joe Mantegna om man vill leta anledningar till varför Cougar club skulle haft en möjlighet att hamna ovanför bottenskrapet. Ok det är inte George Clooney och Brad Pitt men de två förstnämnda har även de lite bakom sig i karriären. Det huvudrollsinnehavande radarparet Jason Jurman och Warren Kole har däremot inte mycket i kappsäcken, och med det i åtanke så märker man hur lite engagemang som lagts ned av föregående nämnda, för dom är alla lika usla i Cougar club…

Filmidén till Cougar club hade möjligheterna att bli en helfestlig komedi om den tonats ner ett par aningar och rollbesättningen skötts ordentligt utan chansningar på alltför nya förmågor. Handlingen är ganska enkel och har de sammanboende kompisarna Spence och Hogan i fokus, som precis tagit studenten och känner att livet efter skolan inte är allt de önskat sig– de missade sin chans på ett bra företag efter avslutningen och måste nu slava runt på en advokatfirma där uppdragen de tilldelas bara blir underligare och underligare, Hogan tröttnar snabbt på att stå och stampa och en dag då de under ett jobbrelaterat besök kliver rakt in i ett dildoparty klickar allting för honom. De ska starta ”The cougar club”, en klubb som kan sammanföra mogna kvinnor med unga män som söker samma sorts underhållning – Sex!

Att det har gått åt helvete med den hyfsat originella idén märkte jag på en gång, direkt känns filmen som en kopia av så många andra studentfilmer och humorns nivå ligger långt under bältet, som ett slag på fotknölarna… Pruttskämt och tuttar är inledningens nyckelord och ribban höjs inte märkbart under filmens gång. Roligt om man är elva år och levt i en överbeskyddande miljö hittills i sitt liv men alla med tillgång till internet har sett mäktigare filmer på Youtube.

Tempot ökar och filmen får ett ryck när killarna ska börja på den nya firman men det stannas snabbt igen, alla roller i Cougar club har en konstig vana eller ett udda beteende – men det är allt. För filmen kommer aldrig igång på riktigt och det detaljerade smarta skådespeleriet som hade behövts infinner sig aldrig vilket leder till en trist komedi med ytliga roller.

Cougar club är även ganska tamt filmad med väldigt stela vinklar, jag hittar ingenting i den här filmen som attraherar mig speciellt men ändå är det långt ifrån det sämsta jag sett, den håller i alla fall ett jämt flöde av skämt och fräckheter och har ambitionerna till att vara mer än den är. Idén och manuset (om man bortser från väldigt många dåliga skämt) lyckas samla ihop en tvåa från mig, men det är knappast en film som jag ser igen.

Ljud och bild är bra, i alla fall ljudet (Dolby Digital 5.1, DTS) – bildkvalitén är lite halvdan och aningen dimmig i helheten, extramaterial på skivan är det torftigt med, vilket känns helt naturligt.

INGA KOMMENTARER