Malin Åkerman i Cottage Country

Underhållande skräckkomedi med grymma Malin Åkerman


Finns det något bättre än skräckkomedier? Inte mycket om jag får säga mitt. Blod, terror och skratt i samma paket, här med en fenomenal Malin Åkerman ihop-parad med den alltid stabile Tyler Labine som är mest känd för en annan skräcktemad komedi, Tucker & Dale vs Evil. Har du sett den? Då kommer Cottage Country att kännas väldigt bekant även om den är väldigt annorlunda.

Filmen handlar om paret Todd (Labine) och Cammie (Åkerman) som tar en välbehövlig time-out från jobb och stress i familjens gemensamma stuga vid sjön. Todd hade tänkt sig en långhelg innehållande mys och ett romantiskt frieri men planerna grusas när hans bohemiskt lagde bror (Dan Petronijevic) och hans än mer frigjorda flickvän Masha (Lucy Punch) dyker upp oanmälda. Helgens början blir en lång plåga och Todd måste övervinna sin rädsla för konflikter; för att skicka hem brodern. Ett par ogenomtänkta yxhugg senare är problemet löst, men istället för romans och rödvin vid bryggan så blir den här helgen rödfärgad av något annat.

Cottage Country DVDAllt tas till det yttersta när Åkerman och Labine briljerar fram en osannolik mordhistoria som aldrig slutar lägga till lager av komplikationer och udda karaktärer. Ett enda misstag (om än väldigt allvarligt) leder in på outforskat territorium och parets relation utmanas konstant av nya problem. Vad gör man till exempel när ett gäng hippies dyker upp för att ha fest med någon man precis dumpat i sjön? Eller hur väver man på bästa sätt ihop en tät lögn till polisen och när allt hopp är ute, vem skyller man på?

Cottage Country är en rolig film som sätter Tyler Labine på tronen som kungen över de kanadensiska skräckkomedierna. Jag gillar honom verkligen som skådespelare och jämför gärna med Simon Pegg så som han agerade i Shaun of the Dead, där samma vardagliga karaktärer hamnade mitt i helvetet utan att ha en enda aning. Tillsammans med Malin Åkerman som här gör den bästa och roligaste rollen jag sett henne i fås det till ett dynamiskt par vars relation verkligen överraskar med lika många svängar i personligheterna som det är i handlingen. Humoristiska biroller av Lucy Punch, Benjamin Ayres och Dan Petronijevic håller igång dialoger och hjälper ytterligheterna till det bästa de kunde bli.

Filmen i sig bräcker inte Tucker & Dale vs Evil som blir den givna referensfilmen även om det bara är Tyler Labine som rakt av knyter samman de två. De är snarlika i berättandet, humorn är av samma art och liknelserna i händelseförloppet många. Har du inte sett någon av de här två filmerna så rekommenderar jag en helkväll med båda. Värm upp med Cottage Country och fortsätt med den starkare och roligare Tucker & Dale. Gillar du skräckkomedier så kommer du definitivt att ha en rolig helkväll, och det är ju aldrig fel!