Tuffast på Comic Con, tyvärr fick man inte röra. Förståeligt.


Jag satt och tittade igenom lite bilder på laptopen och hamnade i en mapp som väckte ett kort och intensivt trängselminne från en Lördag i början på November, när jag och ett par kompisar bestämde oss för ett snabbt besök på Comic Con Gamex i Kistahallen. Jag var där första gången när det var premiär och mina minnen från dess är att det faktiskt fanns plats att röra sig inne i lokalen och att om man ville, kunde spela lite olika spel, utan att behöva vänta 30 minuter på att kön skulle ringa sig fram till handkontrollerna.

I år var det mycket mer folk, fler utställare och till synes mindre plats, eller i alla fall inte mer plats än första året, vilket skapade ett folkhav fyllt av små strömmar där det bara var att hänga med, eller bli hunsad av mycket kvickare tolvåringar på väg mot live-spel på stora scenen eller jagandes någon av de många cosplayarna som flöt omkring och blev beundrade.

Jag bestämde mig direkt för att inte lägga ner allt för mycket energi på att hinna spela något och letade därför sevärdheter, gratisprylar och något fint att köpa hem till barnen. De två första bockades av snabbt för det fanns mycket att titta på i vimlet av montrar, cosplayare och vanligt okammat folk. Tyvärr hittade jag inget till ungarna, det mesta var helt enkelt inte prisvärt, billigare på nätet. ;) Jag tog några bilder, filmade en hel del och köpte med mig en signerad American Burger-DVD som fick bli höjdpunkten med mitt mässbesök.

Kanske är jag för gammal för sånt här (knappast) men jag tycker helt ärligt att Gamex/Comic Con växt för snabbt. Ska den här expansionen av mässan fortsätta så måste det öppnas en större mässhall och skapas utrymme. Det räcker liksom inte när folk vill fota sig i en replika av Game of Thrones-tronen samtidigt som en jämn folkström går i vägen för att komma till stora scenen eller Anime-avdelningen alldeles bortanför. Vi stannade inte mer än ett par timmar i hallen innan vi bestämde att det här inte fungerar för tre 30+’are utan barn som sliter oss byxlinningen för att titta på senaste spelet till Xbox Kinect.

Det fanns som sagt mycket roligt att titta på som värmde ett nördigt hjärta – lägger med de bilder som inte stördes av förbipasserande nedanför. Enjoy.

  • Cnuut

    Vadå 30+ hmm vänta nu… :'(

  • http://metalgoddesses.blogg.se/ Metal Goddesses

    A Must Go?

  • http://filmforalla.se/ filmforalla

    At the right time on the right day it would be alot nicer, when we visited it was too crowded and hard to take in and experience, both on the gaming-side and the comic/movie-bit.