Många karaktärer i Come Fly With Me

Lustigt i flygplatsmiljö.


Skaparna bakom Little Britain, den enorma succéserien som är lika rolig idag som när den kom för nästan tio år sedan får nu ytterligare en tv-serie utgiven på dvd i Sverige. Den här gången så följer vi ett gäng över och underentusiastiska flygplatsanställda vars vardag skiljer sig långt från det vanliga lunket.

Förmodligen så ligger idén bakom Come fly with me i alla de flygplats och tullprogram som det går att se på tv var och varannan minut. Border patrol, Airport och så vidare där vanliga arbetare får en chans att i stil med “Så funkar det!” visa upp vad som händer bakom kulisserna. Det är ju alltid intressant att titta in i fiktiv verklighet, det tyckte många när Varuhuset gick igång på svenska televisionen och ingenting har förändrats på den fronten. En briljant och väldigt passande tanke att göra komediserie i den här miljön som både kan erbjuda insyn hos botten och toppskiktet, för att uttrycka det lite krasst.

Come fly with meResultatet, som förväntat är mycket trevligt fast med en viss försämring sen kanonserien Little Britain, som ju är mycket svårslagen och förmodligen det som Matt Lucas och David Williams förevigt kommer förknippas med eftersom det också blev deras största internationella genombrott.

Återigen så har de två komikerna lyckats skapa en serie som tar det bistra skrattet och igenkänningsfaktorer från både vänster och höger och bakar ihop det till ett riktigt mysporgram, trots att det inte är lika bra som föregångaren så är det hela tiden riktigt bra. Jag tog mig igenom de sex avsnitten som sträcker sig över dryga 3 timmarna i ett sträck och erbjöds många tillfällen att vika mig dubbel i soffan av skratt!

Avsnitten är behagligt långa, varierande i vem som får mest tid i bild och fyllda av olika (alla spelade av Lucas/Williams i stort sett) färggranna och typiskt gammel-engelska personligheter. Det är inte lika väl genomarbetat som Little Britain kan jag tycka och det jag saknar mest här är den putslustiga speakerrösten från Little Britain som nu bytts ut och endast fungerar som en presentatör och avrundare för varje avsnitt utan några speciella egna initiativ tagna. Inte heller är karaktärerna, trots sin färggrannhet – lika härliga som de var i Little Britain, det finns ett brett urval av mindre och större roller som fylls, allt från den härliga caféägaren som stänger tidigt varenda dag av olika anledningar, flygvärden Fearghal med 8 homosexuella bröder och en som är bi. Omar Baba, gangstern som basar över lågprisflygbolaget FlyLo, en man med få skrupler och stor fascination i att gnugga ansiktet i sina anställdas urringningar.

Come fly with me är ju såklart ett måste för dig som gillade Little Britain om du inte sett det redan. Det är fartfyllt och roligt, Matt Lucas och David Williams är härliga karaktärsskådespelare som uppfinner roliga personligheter och mycket väl förstår hur det ska fungera för att utveckla serien och hålla sin publik intresserade. Miljön inom flygplan och flygplatser är kanon och upprepningarna från Little Britain är få, trots att det är samma killar som spelar nästan varje roll, både manliga som kvinnliga. Förbered dig extra för en osannolikt underbart rolig nakenchock, japanska fangirls som framför avantgardemusik och mycket mycket mer. Come fly with me är årets hittills bästa släpp inom Tv-seriegenren, trots att utgåvan är väldigt torftig och helt utan extramaterial, vilket faktiskt gjorde mig rätt så ordentligt besviken eftersom jag är något av en nörd när det kommer till sånt.

INGA KOMMENTARER