Rashida Jones & Andy Samberg i Celeste & Jesse Forever

Härlig romantisk komedi med en överraskande Andy Samberg.


Rashida Jones styr och ställer som manusförfattande producent och det märks att rollerna Jesse och Celeste är skräddarsydda. Den ena (Jesse) till Andy Samberg som överraskar med att inte bara vara larvigt rolig utan bitvis skarp i sitt skådespel och den andre i Celeste, spelad av Rashida Jones själv i samma stil som hon oftast håller. (Parks & Recreations och The Office-liknande.)

Tillsammans är de paret som varit ihop sen skoltiden, oskiljaktiga. Men trots att de fortfarande umgås hela dagarna och beter sig som ett par nyförälskade ungdomar så har mycket vatten runnit under broarna. Deras äktenskap har inte riktigt fallit ut som Celeste hoppats på då Jesse inte tycks vilja växa upp, medan hennes karriär som trendspanare (tillsammans med en mysig biroll av Elijah Wood) får mer fart varje dag. De två ska separera, det är bestämt. Frågan är dock om de inte egentligen var perfekta för varandra. Och den ställer sig Celeste när Jesse plötsligt inleder nästa fas i livet, lite snabbare än hon hade förväntat sig.

Celeste and Jesse Forever DVDCeleste and Jesse Forever inleds med ett collage av bilder till en av mina favoritlåtar av Lily Allen (Littlest Things) och det är för romantikern uppenbart att hjärtesnörpande scener så småningom komma skall. Små bittersöta livsöden. Precis det som händer. Och trots att oddsen för att den här filmen skulle fungera med tanke på vilka det är som spelar de stora rollerna så tar Samberg och Jones handlingen och karaktärerna precis dit jag hade hoppats. Med hjälp av den uppkommande regissören Lee Toland Krieger gör de en av de trevligaste och mest hjärtevärmande roliga romantiskt lagda filmen på länge där både humor, vänskap och kärlek får plats och lagomt nog tilldelas cirka tredjedelen vardera.

Upplägget är som gjort för att på förhand dömas ut som en mallstöpt film men det är det inte utan den har fler överraskningar än de flesta av sitt slag även om det inte är en ny “Sömnlös i Seattle”. För mig som inte söker mig till genren romantiska komedier/drama så var Celeste and Jesse Forever en oväntad upplevelse och förutom några svackor här och där så tyckte jag att den fungerade, var rolig och speciellt trevligt var det att se Andy Samberg ta revansch efter en hel del dåliga beslut på sistonde. (That’s my Boy det bästa exemplet.)

Se den, definitivt om du är romantiskt lagd men den kan vara värd tiden för dig som vill ha en rolig och inte för tung film att slösa bort lite tid på.

INGA KOMMENTARER