29 år och världskändis.


Det här är gnälligt och är det någonting som jag irriterar mig på så är det kändisar som gnäller. Vanliga Svenssons gnäller, alla gnäller, men kändisar som gnäller går mig på nerverna. Britney har några i-landsproblem som hon tycker att det är värt att göra en dokumentär om eftersom hon ledsnat på att papparazzis aldrig låter henne vara i fred. Är det inte så dock att man väljer sitt eget öde på ett sätt när man suktar och kämpar efter att få stå i rampljuset och benämna sig med titeln världsartist? Britney väljer att stå längst fram och visa upp sig, först som en lite mer oskyldig ung kvinna för att efter några låtar bege sig in i lättkläddhetseliten.

Det är väl klart att tidningar och liknande vill ha bilderna för att visa alla ungar och småpilska tonåringar och sälja lösnummer? Britney tycker inte att det är rättvist, så hon gör en dokumentär om sig själv och resultatet är väl ändå givet… Mer inkomster för ytterligare en produkt.

Hon är en intelligent person, helt klart. Medveten och närvarande från grunden i sina videor och låtar. Hon förtjänar definitivt sitt kändisskap, anledningen att jag motsätter mig dokumentären är för att de problematiska delarna för henne som hon tar upp är skitsnack. Säkerligen jättejobbigt att ständigt vara förföljd men vem bryr sig? Gör en kommersiell dokumentär där Britney åker till Somalia och bygger en skola istället, eller vad som helst bara det är vettigt. Det här är bara föda åt fansen som redan har all information och njuter av de bilder paparazzis levererar.

Det låter ju som om att det enda ämnet är fotografer i “For the record” och så är det ju inte även om jag snöat in på det. Äktenskapet och barnen får plats, övrig familj och vänner även de. Professionella kontakter och partners, dansinstruktörer o.s.v. lämnar sina positiva åsikter om Britney och berättar hur fylld av känsla och talang hon är. En vinklad insyn är ju ändå en insyn och bildmaterialet är intressant då inspelningen av videon Circus som cirkulerade på MTV för ett tag sen visas samt mycket annat smått och gott.

Men i slutändan tycker jag att For the record kan jämställas med ett avslaget Entertainment now-avsnitt med bara lite mer konsistens och intressanta intervjuer. Britney – For the record handlar inte om något annat än lite ångestavlastning för stjärnan i hopp om att någon är intresserad av fler aspekter av hennes annars så ytligt avspeglade person.

INGA KOMMENTARER