Breaking Wind

Tråkig, poänglös och elak – inte ett enda rätt.


Twilight hamnar på botten i paroditräsket när Bad Ass-regissören Craig Moss sänker sin egna trovärdighet och värdighet till den absoluta nollpunkten. Moss, en relativt ung regissör och manusförfattare som jag tyckte mig se någonting intressant i efter Bad Ass, visar att han inte har en aning om hur man roar en publik genom att förlita sig på att publiken hatar filmserien Twilight och därför per automatik kommer att älska Breaking Wind.

Men Moss skjuter sig själv i foten – för ska man parodera på en filmserie som skapar lika starka (och meningslösa?) känslosvall som Justin Bieber eller Harry Potter så gäller det att i alla fall lyckas med någonting. Annars drar man mer fokus mot det man paroderar, och faktiskt så skulle jag hellre ha sett Twilight istället för Breaking Wind, för även om det inte är väldigt bra filmer enligt min mening så är de ändå oerhört mycket bättre än den som försöker (och misslyckas med) att göra narr av dem.

Breaking Wind packshot DVDHandlingen är riktigt enkel där Bella (Heather Anne Davis) hamnar i problem när ett gäng unga vampyrer bestämt sig för att hon ska dö. Rivalerna och Bella’s kärlekskranka vänner Edward (Eric Callero) och Jacob (Frank Pacheco) måste trots sina olikheter samarbeta för att rädda hennes liv. Vampyrer och varulvar slåss sida vid sida för att bevara Bella’s säkerhet – ständigt ackompanjerade av en evig radda prutt, svett, bajs, kräk och vaginaskämt… ..och mycket mer än det blir det aldrig.

Förutom ett gästinhopp av Danny Trejo och en välriktad känga gentemot hela Tim Burton hjärta Johnny Depp så är Breaking Wind ett totalt misslyckande där ingenting faller på plats, handlingen är rent ut sagt något av det tråkigaste någonsin och skådespelarna borde skämmas. Främst Danny Trejo som nog inte sållar särskilt mycket när han väljer sina roller, förmodligen är han med och skämmer ut sig här som en tjänst sprungen ur tidigare samarbetet med regissören.

Men det värsta har inte ens börjat så länge vi tittar på den faktiska filmen – för när det väl är klart och eftertexterna förväntas rulla in så dyker det upp en liten dedikation. Craig Moss har smaklösheten att göra narr av Twilight-fans genom att ta deras reaktionsvideos från Youtube och använda dessa på ett rent av elakt sätt. Det finns ingenting roligt i att dedikera en film som gör narr av något som folk älskar, för att sen inkludera de samma som i en freakshow. Visst, Twi-hards (som de kallas) tar kanske i så att det blir lite konstigt i sina reaktioner, men låt dem göra det då, det finns ingen anledning att vi ska sitta och skratta åt dem bara för att det finns någonting (för den elake) att skratta åt.

Breaking Wind är utan tvekan en av de sämsta filmerna du har möjligheten att se i år och bör därför undvikas så länge det går. Den är inte ens rolig för att den är så dålig utan den är bara dålig och är det hela tiden. När det dåliga går över i elakhet så blir det rätt lätt att jämföra filmen med en bitsk och hatisk kommentar på valfritt forum eller på någon Youtubefilm, för lika givande, upplyftande och självgott skitnödigt är det. Se den inte och om du köpt den, bryt sönder skivan och släng den i soporna istället. Eller om du inte tagit bort plasten, lämna tillbaka den och välj en annan film.

INGA KOMMENTARER