Bounty Hunters (Bail Enforcers) DVD

Det blir roligt för att det är så dåligt.


Om du tar dig en titt på fodralet så förstår du säkert vad Bounty Hunters har att erbjuda och om det kommer passa dig. Det handlar om en före detta Wrestlingdiva och fitnessmodell som tar steget in i filmbranschen via sina säljbara tillgångar – sexighet och goda atletiska förutsättningar.

Jag hoppas att Reese Eveneshen inte ställde sig upp och skrek Eureka! när manuset var färdigskrivet och inte heller att Patrick McBrearty trodde sig få sitt stora genombrott när han valde att regissera. För då lever de i la-la-landet, där brist på talang men ambition premieras främst. Bounty Hunters är ett underbart exempel på hur en dålig actionfilm kan (och kanske bör?) se ut, där ingenting tycks ha fungerat riktigt till hundra procent…

Vi får nöjet att bekanta oss med prisjägartrion BEA. Bestående av tuffa singelmamman som jobbar på strippklubb men också är prisjägare – Jules (Trish Stratus), den hårde men inte omöjlige ledaren som alltid ger med sig – Ridley, samt killen som aldrig kunde sluta hävda sig själv med otroligt dåliga skämt – Chase. Under ett rutinuppdrag som involverar en tjallande droglangare (varför tjallar dom jämt?) så får de tre nys om den bortsprungne mafioson Mario. 100,000 är belöningen för honom och trion börjar spåra direkt. Samtidigt från en annan sida av stan så planerar Maffiabossen Hal Lambino hur han enklast ska kunna skära halsen av sin italienska kompis, helt i onödan givetvis eftersom att alla hans planer kommer stjälpas då han ställs öga mot öga med tre av de hårdaste prisjägarna sen…. Hmmm… nej, jag kommer inte på några bra exempel…

Hur som helst, oavsett saknaden av bra exempel eller inte så borgar handlingen i Bounty Hunters för en underhållande film. Det spelar inte så stor roll att ingen kan skådespela, att det inte finns något vettigt att berätta från ett uselt manus, att regissören är oerfaren och aldrig får till det under dialogdrivna och bara ibland under actionfyllda scener. Det hjälper snarare. För Bounty Hunters bör helst inte ses som en seriös action-film om du hunnit fylla tio och har haft en tv i mer än 2 år. Då finns till och med möjligheten att du har sett bättre producerade reklamfilmer på dina lokala tv-station.

Jag kan tänka mig att wrestlingfans och följare av Trish Stratus blir lyriska när de ser henne utöva sina wrestlingskills i fightscener på film och det är faktiskt en av höjdpunkerna, trots att det inte övertygar utan mest framstår som larvigt så är det roligt att se benlås och märkliga hopp, omotiverat överspel (fast inte som i riktig wrestling) i en spelfilm. För den som följt henne som fitness-modell finns det också en del ögon-godis att ta del av, helt omotiverade långsamma panoreringar vid ombyte till skolflickeuniform bland annat… men en bildsökning på google erbjuder mer.

Jag vet inte riktigt vad tanken är att vi ska få ut av den här filmen förutom en studie i vad Trish Stratus kan åstadkomma. Det sker ingenting utvecklande, det finns inte heller några överraskningsmoment, det härjas och slåss i all evighet och ljudläggningen för knytnävsslagen måste ha varit ett heltidsjobb som räckte ett halvår. Kampen om Mario är löjeväckande omständig och den italienska maffiabossen Hal Lambino som ska föreställa hotet från den undre världen är bara en bedrövligt töntig medelålders man i för stor kostym.

Bounty Hunters är en riktigt usel film och vinner bitvis över mig på grund av just det. Jag kommer inte att dela ut något högt betyg, men jag rekommenderar filmen ändå, eftersom det blir roligt på grund av att det är så dåligt. Rekommendationen är riktad till er som verkligen inte bryr er om någonting förutom action, och där klarar sig Bounty Hunters skapligt. Främst för att det är annorlunda och roligt men också för att det aldrig tar slut, från första stund är det antingen någon som skjuter, slåss eller jagar med bil och det håller på till eftertexterna börjar rulla förbi. De få gånger som det inte utövas någon form av våld så är det ljuvligt att lyssna på hur alla verkligen försöker levera något trovärdigt men misslyckas om och om igen. I övrigt så är Bounty Hunters bara ytterligare en independentfilm med ambitioner men utan talang eller (för att få citera Göran Zachrisson) känsla för feeling.

INGA KOMMENTARER